Futbol oynarken hep geri pas vermek

tosbacık

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Futbol kursuna gidiyorum, kanat oynuyorum ve beni karşılayan kişiler benden 2-3 yaş büyük oluyor. Bende hep kaptırırım diye çalım denemek yerine geri veriyorum. Baskıda da aynıi hiç alamam diye gitmiyorum. Ne yapmalıyım?

Her çalım denemesinde çalım atabilen yok zaten, kendiniz deneye deneye geliştirmeniz lazım kendinizi. Antrenmanlarda vs. denemeniz daha iyi tabii. Onun haricinde oyunun durumu da önemli. Top kaptırdığınızda defans oyuncuları yerinde değilse çalıma da pek girmeyin zaten. Deneyebileceğiniz yerler duruma göre değişir. Karşıdaki rakibe de güven eksikliğinizi hissettirmemeniz lazım. Topu aldığınızda üstüne sürün, ileri adım atın geriye değil. Ondan sonrası eşit oluyor ya çalım atarsın geçersin ya defans oyuncusu keser. Ama o dediğim öz güven eksikliğini hissettirirseniz defans oyuncusu avantajlı olur.

Ayrıca baskı da hep top kapmak için yapılmaz, siz üstüne gittiğinizde karşıdaki oyuncuyu pasa zorluyorsunuz. Opsiyonları düşüyor dolayısıyla. Geriye yana oynuyor. Hiç basmazsan uzun top deneyebilir mesela.

Kaç yaşındaydınız bu arada?

13 yaşım beni karşılayan defans veya bek 15-16

Hocam bu arada top bana gelincede şut çekmektede korkuyorum çünkü kaçırınca kızarlar diye korkuyorum.

13 yaşım beni karşılayan defans veya bek 15-16

Hocam bu arada top bana gelincede şut çekmektede korkuyorum çünkü kaçırınca kızarlar diye korkuyorum.
Çok gençsin daha. Emin ol kimse sana niye top kaybettin ya da niye şutu kaçırdın diye kızmaz. Bazı noktalar var tabii. Çok bencil oynadığında sorun yaşayabilirsin. Özgüvenini arttırman lazım. Karşındaki de senin gibi bir insan olduğunu unutma. Basit fake hamleleri deneyebilirsin mesela. Birkaç hareket/çalım araştır ve onun üzerine çalış. Mesela İrfan Can Kahveci'nin Hurşut Meriç çalımı var. Çok iyi yapıyor ona bakın. Ha maç içinde de hep aynı hareketi yapmayın bir yerden sonra karşındaki oyuncu bu hep aynı şeyi yapıyor diyerek seni daha iyi savunacaktır. En iyi hamleni en sona sakla.

Demek istediğim o ki; Bencil olma, kendine güven karşındakiler de insan, yeni hareketler öğren.

Hocam bir tane tekniğim var oda şu defansın üstüne sürüp çok hızlı bir şekilde diğer ayağıma pas veriyorum o ayağımlada ileri atıp koşuyorum ancak bazen yemiyorlar.

Her hareketi herkese uygulayamazsın zaten. Karşındaki rakibi de analiz etmen lazım. Birkaç tane hareket bilmekte fayda var. Maç içerisinde her şey olabiliyor.

Hocam sabah idmani bitti 3 gol atti takimim 1 gol 1 asist yaptim ama top kayiplari yaptim bazen.

Hocam sabah idmani bitti 3 gol atti takimim 1 gol 1 asist yaptim ama top kayiplari yaptim bazen.

Hocam aksam idmanindan sonra yazıyorum çok top kaybi yaptim panikliyoruk top gelince ama golumude attim.

Son düzenleme:

Hocam aksam idmanindan sonra yazıyorum çok top kaybi yaptim panikliyoruk top gelince ama golumude attim.

Bende de ilk oldu kızarlar, küserler kadrodan çizik yerim falan diye kanat oyuncususun mecbur dribbling ve çalım atmak zorundasın kendine güven karşındakiler robot değil onlarda senin gibi insan ve sana top gelmeden önce çevre kontrolü ve topu aldığında ne yapacağını duruma göre önceden belirle.

Yeni konular

Geri
Yukarı