Futbolcu olmak için spor lises şart mıdır?

Hayır tabii ki. Herhangi bir 1. lig veya Süper Lig takımının alt yapısına yazıl. Eğer paran varsa Fenerbahçe alt yapısına yazıl çünkü en az torpil sistemi şu an Beşiktaş ve Fenerbahçe altyapısında var.

Hayır. Ama akademi takımında oynamak şart. Bizzat oynuyorum şu an prof olan arkadaşım bolca var. Hepsi de akademiden çıkma. Bir de oldugun şehir çok önemli. Küçük şehirdeysen çok zor.

Sana önerim 3 büyükler alt yapısı değil. Eğer fiziğin iyiyse zaten dikkat çekiyorsun. Senin için en iyi takımlar bursaspor, gençlerbirliği Eyüpspor karşıyaka Altay Trabzonspor'dur. 3 büyüklerde torpil hatsafada. Akademi olarak bu takımlar iyi. GS fb'yi falan doğruyor bu takımlar U17-19 da.

Son düzenleme:
Şimdi yazacağım belki bir tık sana sert gelebilir dostum ama lütfen beni yanlış anlama hayatın sertliği bunlar, soruna cevap vereyim öncelikle: bir spor akademisi veya spor lisesine giden biri sana göre hem kağıt üstünde hem de disiplin ve antrenmana alışkanlık olarak daha avantajlı olur ama yeterince yetenekli ve azimli isen herhangi bir avantaj sağlamaz. onun dışında, birkaç tane Blue Lock tarzı spor animesi izleyip daha öncesinde hiç futbol oynamamış, ilgilenmemiş veya ilgilense bile çekinmiş birisiysen bu yola girmeni tavsiye etmiyorum, önüne bak ve bu işi hobi olarak yap çünkü inan bana ne kadar saf yetenekler ne kadar cambaz çocuklar sırf "bu tanıdık" ayağına hakkı yeniliyor, olduğun yer Türkiye senin, İspanya değil.

Liselerden en fazla beden öğretmeni olabilirsiniz diye biliyorum hocam futbolculuk zor gibi. Yine de size önerim yetenekliyseniz yükselişte olan bir amatör lig takımında oynayın. Daha sonra scoutlar zaten keşfeder sizi. O da olmadı büyük takımların altyapı seçmelerine gidin.

Torpil var diye bırakacak değil ya. Ya da bu işi kovalamayacak. Torpil her sektörde var, en iyisi olmak ya da başarmak senin elinde. Şu an mesela PC başında olacağına uyu ve sabahın erken saatinde mekik, cardio yapıp güne başla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı