Ben de senin durumundaydım. Küçükken yine oynardım ama top ayağıma gelmezdi, bayağı da kazmaydım hala da öyleyim. Aynı senin gibi sebepsiz merak saldım bir anda düzenli 1 yıldır halısaha yapıyorum. Şunu çok net fark ettim senin benim gibi tekniği olmayanların iyi oynamasının tek yolu fiziksellik. Kastettiğim şey güç değil kondisyon. Ne kadar iyi oynarsan oyna çoğu kişi maçın ikinci yarısında kıçını kaldıramıyor. Benim şansım çok koşardım, ortaokulda da atletizm takımındaydım hatta. Kazma olsam da yorulmuyorum, 60 dk durmadan koşuyorum. Zaten genelde maçı da bunlar belirliyor, rakip defansa dönmüyor sen ileri çıkıyorsun gol atmasını sağlıyorsun takımın sonra üşenmeden defansa koşuyorsun gol yemenizi engelliyorsun. Eğer tenefüste 5-10 dk oynarsan bunu fark etmezsin ama bir kere bile ciddi maç yaparsan, hele de biraz büyük bir sahada, dediğimi çok net anlarsın. Kondisyonunu geliştirmek de muhtemelen tekniğini geliştirmekten çok daha kolay. Tek yapman gereken kilo vermek düzgün programlarla koşmak, sigaraya ellememek kısacası sağlıklı olmak. Ha her şey kondisyon demiyorum zaten hem tekniğin hem kondisyonun varsa altyapı topçusu seviyesine geliyorsun. Ama tekniğini geliştirmen için tek çalışman yetmeyebilir illa maçta da denemen gerekiyor, üstüne o çocukluktan gelen özgüven lazım kanaatimce. Bazen büyük sahalarda maç oynuyorum mesela bek olarak, top ayağıma belki toplam 20 kere değiyor ama maç boyu kanadımı kovalayarak etkisiz hale getiriyorum, üstüne bazen hücuma da destek veriyorum ve bir şekilde kazanıyoruz maçı. Kısacası eğer halısaha tarzı maçlar yapacaksan en kestirme yol kondisyon kasmak. Hem futbol dışı hayatının her yerinde de faydasını görürsün