Futbolda gelişmek

Kötümser olmak istemem ama futbolda belli bir beceriye sahip olmak için küçüklükten gelme bir ayak alışkanlığı olmalı diye düşünüyorum.
Eğer bir altyapıda oynayacak olsaydı desteklerdim sizi. Ancak halısahada oynamak isteyen birisi için böyle bir yorumu yapmak doğru olmaz bence. Yani 90'a 120 metre sahada maç yapılmadığı için veya kritik bir vuruş gerekmeyeceği için çocukluktan ayağının olmaması sorun değil.

Dediğinize katılıyorum. Çalım atabilen birisinin kondisyonu olmadığı zaman isterse ronaldo olsun bir işe yaramaz bildiği çalım. Ancak çalım bilmeyen birisinin bile kondisyonu iyi olursa topu ayağından fazla da açsa o top yine o oyuncunun ayağında kalır. Bir şekil pas da atabilirse golü attırır. Yani çalım mühim değil ancak kondisyon zorunlu. Ciğersiz olup koşabilen birisine yetişmek çok zor. İster istemez o adamı tutmak için onun temposuna yetişmeye çalışıyorsun ancak kondisyonu senden daha iyi olduğu için ilk başlarda başa baş gitseniz de oyundaki zaman ilerledikçe siz yorulurken o aynı tempoda devam ediyor hatta yeri geliyor daha da arttırıyor tempoyu. Siz oyundan düştükçe o daha çok oyuna dahil oluyor. Neden mi? Sırf kondisyonu olduğu için. Çalım bilmesine gerek yok oyunda olabilmek için. Çok güzel yere parmak basmışsınız.

Son düzenleme:
Bir top edinin. Ardından her gün aşağı inip saatlerce kendi kendinize futbol oynayın. Engeller koyun ve arasında top sürün. Top sektirmeye çalışın. Eğer birisini daha bulabilirseniz o kişi ile paşlaşma antremani yapın. Şut çekme antremanlari yapın. Bunları yaparak halısaha bazında yerli Neymar hesabı olabilirsiniz. Çalımla fazla işiniz olmasın. Pas ve şut kaliteniz güzelse bu iyidir. Ayrıca sürekli top sürün. Ozaman ayağınız top sürmeye alışır ve zorlanmazsiniz. Karşı karşıya pozisyonlarda 2 li mücadeleden kaçmayın. Rakibi engellemek için omuz omuza mücadelede kolunuzu ileri doğru çıkarın. Bu rakibinize fiziksel bir engel olur. Ayrıca hep rakibinizin önüne doğru hamle yapın. Kendi vücudunuz ile onun topu kapmasini engellemiş olursunuz. Aynı zamanda boş zamanlarınızda tempolu yürüyüş ve koşu yapın. Hızınız artarsa kontra ataklarda gol bulabilirsiniz. Diyeceklerim bu kadar. Ayrıca çok severseniz halendaha takımlara girmek için geç değil.

Herkese tavsiyeleri icin teşekkür ederim en yakin zamanda dediklerinize baslayacagim suanlik arkadasimla antrenman yapiyorum gelen paslara karsi top kontrolüm iyi fakat ayak gucu ve aliskanligini cidden gelistirmem lazim top çalma zorlamasa da pas atarken ayagim yamuluyor

Ayak içi pasta ayağın yamuluyorsa öncelikli olarak tüm vücudunu çevirerek ayağını yamultmadan atmaya çalış. Onu hallettiğinde normal ayak içi pasa dönersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…