Futbolda hangi mevki tercih edilmeli?

Heyyo

Decapat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
264
Merhaba. Ben uzun yıllardır futbol oynuyorum. Normalde orta sahanın ortasındayım göbekteyim yani. Ama sanki burada oynarken çekiniyormuşum gibi. Veya bu mevkii bana göre değil. Boyum 170 küsurlerde ve kilom 58. Bu konularda aşırı önemli olmasa da yazayım dedim. Hızlı koşuyorum ve patlayıcı kuvvetim var. Onun dışında çalım konularında da fena değilim. Yaşım 14, aralıkta 15 olacağım.
 
Hızlıysanız kanat düşünebilirseniz. Tabi dribling ve biraz şut yeteneği de lazım. Eğer göbekte kalacaksanız Badou Ndiaye gibi bir hızlı göbek olursunuz herhalde.

Bence kanat veya ortalarınız iyiyse bek.
 
Merhaba. Ben uzun yıllardır futbol oynuyorum. Normalde orta sahanın ortasındayım göbekteyim yani. Ama sanki burada oynarken çekiniyormuşum gibi. Veya bu mevkii bana göre değil. Boyum 170 küsurlerde ve kilom 58. bu konularda aşırı önemli olmasa da yazayım dedim. Hızlı koşuyorum ve patlayıcı kuvvetim var. Onun dışında çalım konularında da fena değilim. Yaşım 14, aralıkta 15 olacağım.

Aynı yaştayız ben forvet pozisyonunu tercih ettim. Siz kendinizi deneyerek bulun. Ama fiziksel özelliklere göre bakarsak hızlı bir kanat olma ihtimaliniz yüksek.
 
Artık futbol değişti, topu ayağında 1 saniye bile tutmaman lazım direk pası çıkarman lazım ki hele orta saha oyuncusuysan. Pas mı yoksa şut yeteneğin mi daha iyi? Ortada kalıyorsan Neymar gibi 10 tam 10 numara değil de biraz kanat biraz orta saha rolüne bürünebilirsin.
 
Kesinlikle bek oynamalısın. Hele hele bir de sol ayağın varsa tadından yenmez. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı