FX 6300 ekran kartı tavsiyesi

Fatih Ata

Kilopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
A.S.A.P
Bilgisayar toplamaktan ve parça uyumundan anlayan biri bana yardımcı olabilir mi lütfen? Birkaç kişinin yorumunu almak istiyorum.

Yaklaşık 1 yıldır PC'yi şu şekilde kullanıyorum. Oyunların genelini oynuyorum fakat artık yeterli performansı vermemeye başladı. Ben sadece ekran kartını yükseltsem 1-2 sene daha götürür mü beni? Ve de değiştir diyorsanız en iyi hangi ekran kartından performans alırım ve değer mi? 1000TL bütçem var ekran kartı için.

Ekran kartım: MSI R7 370 GAMING 2G 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
İşlemcim: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci FD6300WMHKBOX | ITOPYA
Anakartım: MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
Power supply: 500 Watt Xigmatek Power

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX serisi işlemcilerde yapılan 4GHz veya yukarı overclock yapsaydınız GTX 1050Ti denebilirdi ama şuanlık GTX 1050 uygundur.
Overclock falan pek anlamıyorum fakat ben de 1050Ti düşünüyodum. 1050Ti alsam pek performans alamam yani bunu mu demek istiyosunuz acaba? Hatta şunu da sorayım 1050 veya Ti alırsam eskisine göre gözle görülür bür performans alır mıyım?

Çok oyunculu bir oyuna girdiğinizde çok yüksek darboğaz olacaktır özellikle GPU kullanımını %100'e dayayamadığınızda. Battlefield 1 buna örnek veya PUBG de olabilir yani işlemciye de yüklenirse oyun zorlanabilirsin.

Çok oyunculu bir oyuna girdiğinizde çok yüksek darboğaz olacaktır özellikle GPU kullanımını %100'e dayayamadığınızda. Battlefield 1 buna örnek veya PUBG de olabilir yani işlemciye de yüklenirse oyun zorlanabilirsin.
Genelde story oyunlarını oynayabiliyorum şuanki durumda. Pubg girdiğimde aşırı ekran takılması ve fps düşüşü oluyo. Sırf onun için demiyim de, ekran kartımu değiştirmemi düşündüren sebep aslında biraz da Pubg tarzı oyunlar oynayamamam. İkinizin de yorumundan sonra kafam iyice karıştı

Genelde story oyunlarını oynayabiliyorum şuanki durumda. Pubg girdiğimde aşırı ekran takılması ve fps düşüşü oluyo. Sırf onun için demiyim de, ekran kartımu değiştirmemi düşündüren sebep aslında biraz da Pubg tarzı oyunlar oynayamamam. İkinizin de yorumundan sonra kafam iyice karıştı
O zaman PUBG'ye gir ve MSI Afterburner ile ne, ne kadar kullanılıyor görelim. Değişiklik yapmana gerek bile kalmayacak belki de. Ha paylaşana kadar bir şey yapmak istiyorsan ekran kartı kullanımı %90 olana kadar ayarları yavaş yavaş yükselt. O zaman darboğaz yapmaz.

Şuan için bu mümkün değil. Bi sorundan dolayı anakartımı servise yolladım hala gelmesini bekliyorum. Dediğinizi daha sonra deneyip size ulaşma gibi bi şansım var mıdır ? Bu konu altından cevap yazsam 5-6 gün sonra görür müsünüz yoksa bi sosyal mecradan size ulaşma şansım var mıdır

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı