Hocam 6-7 yıllık bilgisayar yenilemeye başladım şu an sadece ekran kartını alabildik sonrasın da işlemci anakart ve ram almayı düşünüyorum hemen alamayacağım için kullanmak zorundayım oyun oynayan birisiyim ve uzun saatler kullanırsam bi sorun çıkacağından korkuyorum
Hocam 6-7 yıllık bilgisayar yenilemeye başladım şu an sadece ekran kartını alabildik sonrasın da işlemci anakart ve ram almayı düşünüyorum hemen alamayacağım için kullanmak zorundayım oyun oynayan birisiyim ve uzun saatler kullanırsam bi sorun çıkacağından korkuyorum
Şimdi bi sıkıntı olmaz fakat darboğaz olur. Mesela RDR 2 yükledin oynayacaksın ekran kartından kaldırabileceğinden eminsin. Yükledn oyunu açtın boş arazide fps 70 kalabalık yerlerde işlemci gücüne ihtiyacın olacağı için fps 30a kadar düşer. Ekran kartı olmasa 30dan da aşağı düşer. Yani önceliğin işlemci olsun.
Darbogazin dibine vurursun ama bunun sisteme hiçbir zararı yok. Ryzen 5 2600 bu karti besleyecek minimum islemcilerden. Onun dışında Ryzen 5 5500 daha mantıklı olur kanimca.