FX 6300 - GTX 1660 sistemde işlemci yenilenmeli mi?

zerald

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartım GTX 1660 Super işlemcim FX 6300 bilgisayarı 5-6 saat kullansam işlemcim bozulur mu ya da yenilemek zorunda kalır mıyım?

Ekran kartım GTX 1660 Super işlemcim FX 6300 bilgisayarı 5-6 saat kullansam işlemcim bozulur mu ya da yenilemek zorunda kalır mıyım?
Hocam o işlemci sizce de biraz eski değil mi?

Neden bozulsun? Sadece kartınızdan tam verim alamazsınız. Önerim kesinlikle işlemci, anakart ve ram'i yenileyip DDR4'e geçmeniz yönünde.

Hocam o işlemci sizce de biraz eski değil mi?
Hocam 6-7 yıllık bilgisayar yenilemeye başladım şu an sadece ekran kartını alabildik sonrasın da işlemci anakart ve ram almayı düşünüyorum hemen alamayacağım için kullanmak zorundayım oyun oynayan birisiyim ve uzun saatler kullanırsam bi sorun çıkacağından korkuyorum

Şimdi bi sıkıntı olmaz fakat darboğaz olur. Mesela RDR 2 yükledin oynayacaksın ekran kartından kaldırabileceğinden eminsin. Yükledn oyunu açtın boş arazide fps 70 kalabalık yerlerde işlemci gücüne ihtiyacın olacağı için fps 30a kadar düşer. Ekran kartı olmasa 30dan da aşağı düşer. Yani önceliğin işlemci olsun.

bir sıkıntı olmaz ancak darboğaz canınızı sıkabilir biriktirdiğiniz parayla r5 2600 3600 gibi işlemciler alabilirsiniz.

Darbogazin dibine vurursun ama bunun sisteme hiçbir zararı yok. Ryzen 5 2600 bu karti besleyecek minimum islemcilerden. Onun dışında Ryzen 5 5500 daha mantıklı olur kanimca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…