FX 6300 işlemci az çalışıyor

Ogzkesk

Hectopat
Daha fazla  
AMD FX 6300 var sözde 6 çekirdek. Oyuna giriyorum deli gibi kasıyor Chrome dönüyorum 5 saniye bekliyorum yer yer komple donuyor fakat işlemcinin çalışma oranı görev yöneticisinde 1.2 GHz %10-15 civarı çalışıyor. İşlemci sözde 4.5 GHz ve 6 çekirdek.
Çalışma yüzdesini nasıl %60 70'lere çıkarabilirim ısınma sorun olmaz büyük bir fanı var.
Ayrıca ekran kartı GTX 1650 Super var oda %5 çalışıyor ama işlemcinin çalışma %'si artarsa oda artar gibime geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam BIOS üzerinden bir düzenleme ile sorunu halledebilirsiniz. Overclock işlemi yapın ama overclock istemiyorsanız bunu çok küçük değerlerle (örneğin: 4.5'ten 4.6 gibi) işlemciyi performans için bir nevi zorlamış olun. Zorunlu olarak yüksek performans verir. Gene olmazsa bir bilgim bulunmamakta maalesef.

GTX 1050 Ti darboğaz yapıyor o işlemciye ne yaptınız 🙄😬.
MSConfig üzerinden 6 çekirdeği işaretleyin ve denetim masası üzerinden performans moduna alın.
BFV gibi oyunlar oynamıyorsa darboğaz yapmaz. @Ella Freya GTX 660 kullanıyor (1050 Ti eşiti) FX 6300 ile ve sorun yaşamadı. Ek olarak güç planı mümkünse Dengeli'de kalsın. Yüksek Performans'ta AMDCNQ ve IntelSP gibi özellikler devre dışı kalıyor.

Böyle bir şey yapmanıza gerek yok. İşlemciniz Chrome açılırken %5-10 ihtiyaç duyuyor demek ki, o yüzden o kadar kullanıyor. Tam sisteminizi belirtin ve Kaspersky Security Cloud Free ve Malwarebytes ile tam tarama yapın.

Ek olarak, 1050 Ti ile belki darboğaz yapmayabilir, ancak 1650 Super ile darboğaz yapar, kaçınılmaz gerçek.

BFV gibi oyunlar oynamıyorsa darboğaz yapmaz. @Ella Freya GTX 660 kullanıyor (1050 Ti eşiti) FX 6300 ile ve sorun yaşamadı.

Böyle bir şey yapmanıza gerek yok. İşlemciniz Chrome açılırken %5-10 ihtiyaç duyuyor demek ki, o yüzden o kadar kullanıyor. Tam sisteminizi belirtin ve Kaspersky Security Cloud Free ve Malwarebytes ile tam tarama yapın.

Ek olarak, 1050 Ti ile belki darboğaz yapmayabilir, ancak 1650 Super ile darboğaz yapar, kaçınılmaz gerçek.
FX6100 var bende. 1050Ti alayım dedim forumda da sordum 1 kişi al demedi.

MSConfig üzerinden 6 çekirdeği işaretleyin ve denetim masası üzerinden performans moduna alın.
msconfig üzerinde önyüklemede işlemci sayısı seçili 6 seçmişim. denetim masası güç seçeneklerindende driver booster power yaptım şimdi
Darboğaz yaptığını biliyorum para yok sadece ekran kartını aldım şimdilik ilerde değiştircem işlemciyide
BFV gibi oyunlar oynamıyorsa darboğaz yapmaz. @Ella Freya GTX 660 kullanıyor (1050 Ti eşiti) FX 6300 ile ve sorun yaşamadı. Ek olarak güç planı mümkünse Dengeli'de kalsın. Yüksek Performans'ta AMDCNQ ve IntelSP gibi özellikler devre dışı kalıyor.

Darboğaz yapar biliyorum işlemciyi değiştirmeye para yetmedi şimdilik sadece ekran kartı aldım . Şuan zaten ultra bi performans beklemiyorum . Ama aşırı derecede donma kasma söz konusu ve bu kadar kasarken işlemci kendini %10 kullandırıyor .
Hayır chrome değil. Whatsapp, twitch uygulaması, oyun , chrome , oyun launcher, excel vs. bu kadar program açıkken %10-15 max kullanıyor .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı