FX 6300 sistem ısınma sorunu

ahmopasa

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bayram oncesi can sikintisindan islemcime overclock yapmak istedim ve hizini 3.5'ten 4.5 GHz'e kadar cikarttim. Voltaj degerini de manuel olarak 0.01v kadar arttirdim. 7-8 saat kullanim sonrasi kapat ac yaptigimda bilgisayar kendini kapatir oldu. Bende bunun uzerine BIOS ayarlarini default ayarlara cektim ve bir muddet daha kullandim. Yeniden ac kapa yaptigimda ise sorun yine boy gosterdi ve bende bunun uzerine vatan bilgisayara gosterdim urunu. Bana dediklerine gore termal macun degismeliymis. Bayram donusu de once islemcinin uzerine X isareti sonrasinda da bezelye buyuklugunde bir miktar ile 2 defa termal macun cektim. Fakat bana misin bile demedi. Bu mesaji yazarken 25'ten 30 dereceye kadar cikmakta sicaklik. Ilk acildiginda da 50 dereceyi gecmekte.

Sistemim ise su sekilde; AMD Fx 6300, M5A97 R2.0. ve Zalman Reserator 3 sivi sogutma.

Vatan bilgisayara tekrar eksimeden once burada sizlere sormak istedim. Termal macun yenilerkende BIOS jumper ile reset de attim. Birde vatan yerine baska bilgisayarcilara da goturmem gerekir mi ?

Şöyle bir şey fark ettim; ilk açtığımda cpu fanı 1300-1500 rpm değerlerinde dönmekte ve sıcaklıkta 70-80 derece civarlarında seyretmekte. Akabinde 2.2k civarına kadar çıkmakta rpm, haliyle sıcaklıkta 60'lara kadar düşmekte.

Var mı başka yardım etmek isteyen ? Elimde stock fan mevcut fakat sıvı soğutmayı da bırakmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…