FX 6300 sistem Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

TheRedWWizard

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Valorant'ta son 1.5 aydır FPS'im çok düşüyor. Oyunu betadan beri oynuyorum. Bu zamana kadar hep yüksek FPS alıyordum oyunda. En azından 80 FPS'in altına düşmezdi. Genellikle 100 FPS alırdım. Oyuna gelen son güncellemelerden sonra FPS'im 30-60 arası gidip geliyor. Riot'a ticket attım, yazdıklarının hepsini adım adım uyguladım fakat bir değişiklik olmadı. Bilgisayarım da mı sorun var diye başka oyunda deneyim yaptım. CS:GO'da çatışma halindeyken 110-150 FPS arası alıyorum. Aim ısındırma haritalarında 200-250 FPS'e kadar çıkıyor. Yani bilgisayarda bir sıkıntı yok gibi.

Önemli: Bir de garip bir şey keşfettim. En yüksek ayarlar da aldığım FPS değeriyle en düşük ayarlar da aldığım FPS değeri neredeyse aynı. Neden böyle oluyor?

Sistemim: AMD FX 6300 3.5 GHz - MSI AMD Radeon RX 460 2 GB - 8 GB RAM.

Dosya Ekleri

• fas.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 204
  • fs.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 187
Alıştırma haritasında biraz FPS'im arttı fakat ölüm kalım savaşında FPS hâlâ aynı değerlerde.

Yine aynı yere gel tekrar sağ tıkla uyumluluğa gel ve yüksek DPI ayarını değiştir de,
Yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kılma var onun tikini açık bırakım tamam deyip uygula deyin.

Maalesef yine düzelmedi.

Masaüstünde olan Valorant.exe'ye sağ tıkla ve önceden dediğim adımları buraya tekrar uygula, arama yerine "güç seçenekleri" yazıp oraya geldiğinden dengeli yerine yüksek performansı seç.
Bu adımlar çözmezse diğer adıma geçeyim yani AMD Software'dan birkaç ayarlarımız var.
AMD Software'i aç sonra oyun kısmına gel, Valorant'ı seç sonra benim attığım resimde olan hepsini aynısını yap.

Verdiğiniz 2 tavsiyeden sonra nerdeyse 20 fps'im arttı fakat yine de yeterli olmuyor.Normal bir maç girdiğimde round başlamadan önce 70-100 fps almaya başladım.Eskiden bu daha düşüktü.Rakiple karşılaştığım zaman 40 lara kadar iniyordu şimdi 60 larda geziniyor.Tek sorun çok fazla skill atıldığı zaman yine 40 lara düşmeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…