FX 6300 ve GTX 970 ile darboğaz olur mu?

Güncel oyunlarda ve 64-128 kişilik multiplayer oyunlarda darboğaz yaratır. Ayar yükseltip darboğazı minimuma getirecek şekilde kullanılabilir.
 
peki x3450 besleyebilir mi oc ile
Hocam hem evet hem hayır. Gerçekten kullanacağınız uygulamaya bağlı. Şöyle düşünün ikisi de belirli bir işi yapıyor ancak hangisi daha önce yapabileceği maksimum işi yaparsa ona göre darboğaz yapmış oluyor. Mesela grafik ağırlıklı işler için grafik işlemcisi daha fazla yorulacak belki cpu'ya çok az düşecek ama csgo gibi rekabetçi oyunlarda mesela grafik işleri çok ağır değil bu nedenle işlemcinin limitine takılacak.
 
Hocam hem evet hem hayır. Gerçekten kullanacağınız uygulamaya bağlı. Şöyle düşünün ikisi de belirli bir işi yapıyor ancak hangisi daha önce yapabileceği maksimum işi yaparsa ona göre darboğaz yapmış oluyor. Mesela grafik ağırlıklı işler için grafik işlemcisi daha fazla yorulacak belki CPU'ya çok az düşecek ama CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda mesela grafik işleri çok ağır değil bu nedenle işlemcinin limitine takılacak.

Monitörüm 60 Hz zaten CS:GO'da darboğaz olsa dahi 60 FPS verse yeter. Ekran kartını da fazla kullanan oyunlarda %90 civarı bir kullanım olur tahminimce.
 
CS:GO'da problem yaşamazsınız tabii ki de ama ağır oyunlarda %90'a ulaşır mı bilemem.
 

Geri
Yukarı