FX-6300 ve Nvidia GeForce GTX 750 Ti ile Sistem

• Konuyu başlatan 3503
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 68
  • Görüntüleme 8.551
Arkadaşlar bütçem 1500 maksimum 1600 civarı. Kendimce bir sistem topladım. Size de danışmak istedim. Sistemi hepsiburada.com'dan yaptım. Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık aynı fiyat çıkıyor onun için lütfen öneriniz varsa Vatan Bilgisayar linki atmayın. Birinci olarak şunları söyleyim. Elimde 500 GB HDD, DVD RW ve Samsung SSD 840 Evo var. Bunları da sisteme takmak istiyorum. Söylemeyi unuttum monitör dahil olmayacak çünkü elimde Casper marka VGA 1440x900 çözünürlükte monitör var. ( :D ) Fazla uzatmayım sistem şöyle:

Anakart: Gigabyte 970A-DS3P Amd 970 2000MHz(OC) DDR3 Soket AM3+ ATX Fiyatı

Ekran Kartı: Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX11.2) Fiyatı

RAM: Hi-Level 8GB 1600MHz DDR3 Soğutuculu Ram (HLV-PC12800D3/8G) Fiyatı

İşlemci: Amd FX-6300 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci Fiyatı - Taksit Seçenekleri

HDD (Fazla HDD göz çıkartmaz :D): WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı

Kasa: Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W Kasa Fiyatı

1.566 TL ediyor toplam.

İki sorum olacak:

1-PSU yeter mi ? 600 W yazıyor ama 432 W'mış.

2- OC yapmayacağım. Bu işlemciye fan almak gerekir mi ? Gerekirse önerileriniz neler ?

Şimdiden teşekkürler.
psu gayet yeterli 12v kanalından 432 veriyor ama r9 270x li bi sisteme bile yeter o psu kasa güzeldir sağlam kasa

Ram 4 gb iptal et istersen bu şekilde al ilerde takviye ram alırsın bu şekilde senin seçtiğin parçalardan daha çok performans alırsın ram 4 gb bile olsa bütün oyunlar ultrada oynarsın

çoğu kişi i3 önermiş ama o.c yapmakla yapmamakla ne alakası var fx6300 i5 2500k ile aynı seviyede çok çekirdekli işlemcilerde i7 nin biraz altında tabiki fiyat farkı performans 6300 alınrı o.c ile 4.5 çıkarırsın al sana 8320 100 liralık bi soğutucu taksan 6300 gayet iyi bi o.c yaparsın şimdi olmasa bile ilerde kendi turbo çarpanı var voltajsız 4.2 ye çıkıyor zaten

ankart şunu önerrim
Gigabyte 970A-Ud3P Amd 970/Sb950 Am3+ Ddr3 2000Mhz (O.C.) Usb 3.0 Sata 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

ekran kartı
R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

işlemci o.c yapmıcaksan bunu al kesin al çünkü işlemci fanı resmen traktör gibi ses çıkarıyor
Cooler Master Blizzard T2 Mini İntel Lga 775/1155/1156 & Amd Am2/Am3/Am3+/Fm1 - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Arkadaşlar karar verdim. R9 270 almayacağım çünkü bütçeyi biraz geçiyor. Sistem tamamen aynı kalacak sadece i3-4130 ve Asus H81-Plus alacağım. Eğer FX-6300 alırsam fan almam gerekecek ve daha fazla watt tüketiyor. i3-4130 o kadar da kötü değil:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Arkadaşlar karar verdim. R9 270 almayacağım çünkü bütçeyi biraz geçiyor. Sistem tamamen aynı kalacak sadece i3-4130 ve Asus H81-Plus alacağım. Eğer FX-6300 alırsam fan almam gerekecek ve daha fazla watt tüketiyor. i3-4130 o kadar da kötü değil:

Çift çekirdek önermiyorum.

Çift çekirdek önermiyorum.
Ne alaka şimdi bu ? Zaten 2 sanal 2 gerçek çekirdeğe sahip bir işlemci yani 4 çekirdekli. 6 çekirdek alıp daha az performans alması mı daha iyi 2 çekirdek alıp daha çok performans alması mı daha iyi ? Çift çekirdek önermemenin sebebi ney ? Önermiyorum diyip bırakmayın lütfen. Ya açıklayın düzgünce ya da yorum yapmayın.

Fiyat o zaman bayağı uçuyor ya. :D Ama ekran kartı ne kadar fark eder 750 Ti'ye göre.

+10 fps

Ne alaka şimdi bu ? Zaten 2 sanal 2 gerçek çekirdeğe sahip bir işlemci yani 4 çekirdekli. 6 çekirdek alıp daha az performans alması mı daha iyi 2 çekirdek alıp daha çok performans alması mı daha iyi ? Çift çekirdek önermemenin sebebi ney ? Önermiyorum diyip bırakmayın lütfen. Ya açıklayın düzgünce ya da yorum yapmayın.

Bahsettiğiniz 2 çekirdek alıp daha çok performans alması tekli işlemlerde geçerli, diğer yönden 6300 çoklu uygulamalarda daha performanslı bir işlemci.

Arkadaşlar ben render tarzı işlemci tabanlı şeyler yapmayacağım. Vatan Bilgisayar'dan almaya karar verdim. RAM ve işlemciyi değiştirdim. Ekran kartı ise MSI seçtim. AMD almamamın sebebi 32 nm, fan almak gerekiyor ,çekirdek gücü daha düşük ve daha fazla güç çekiyor. Ayrıca Intel 1150 soket olduğundan ileride i5'e upgrade edebilirim. Fan almana gerek yok demeyin, stok fan çok ses çıkarıyormuş AMD'nin. Benim amacım oyun önceden de dediğim gibi. Yukarıda videolarda görebileceğiniz gibi i3 yetiyor. Sistem şöyle olacak:

a.PNG

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı