FX-6300 ve Nvidia GeForce GTX 750 Ti ile Sistem

• Konuyu başlatan 3503
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 68
  • Görüntüleme 8.547
Arkadaşlar ben render tarzı işlemci tabanlı şeyler yapmayacağım. Vatan Bilgisayar'dan almaya karar verdim. RAM ve işlemciyi değiştirdim. Ekran kartı ise MSI seçtim. AMD almamamın sebebi 32 nm, fan almak gerekiyor ,çekirdek gücü daha düşük ve daha fazla güç çekiyor. Ayrıca Intel 1150 soket olduğundan ileride i5'e upgrade edebilirim. Fan almana gerek yok demeyin, stok fan çok ses çıkarıyormuş AMD'nin. Benim amacım oyun önceden de dediğim gibi. Yukarıda videolarda görebileceğiniz gibi i3 yetiyor. Sistem şöyle olacak:

Eki Görüntüle 20795

Fan alma gerçekten gerek yok neden dersen ben de FX 6300 kullanıyorum ilk kurulumdan sonra yükteyken çok ses çıkartıyordu fakat bios'dan basit bir ayar ile (fan hızı düşürme) şu an ses minumum seviyede. ses yükteyken hiç yok denilecek kadar. Isılar da normal düzeyde. bak kesinlikle fanboy falan değilim ki bunu da saçma bulurum sadece olanı yazıyorum. Neyse işlemci o kadar önemli değil fakat en azından ekran kartını mutlaka r9 270 yapmalısın.

Dünden beri i3-4150 ve FX-6300 arasında gidip duruyorum. Tam kararımı veremedim ama i3 şu an bana daha yakın. Ekran kartını cidden değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü 750 Ti az güç tüketiyor ve 5-6 fps için 30-50 TL vermeye değmez. Ama size şunu soracağım FX 6300 önerir misiniz ? Lütfen tek cümleyle öneririm demeyin, sebeplerini söyleyin. :D

Şöyle söyleyeyim en yüksek grafikli oyunlarda bile işlemci %35 i geçmiyor buna açık bir kaç chrome sayfası da dahil. i3 tek çekirdek kullanan uygulamalarda üstün tamam fakat çok çekirdek kullanan uygulamarda zaten üstün olamaz FX 6300 bu konuda onun çok üstünde. Bazı ingilizce veya türkçe incelemerden de bulabilirsiniz çünkü ben de araştırdım. Ekran kartı için 5-10 fps nin ne kadar değerli olduğunu oyunda 20-25 fps aldığınızda daha iyi anlarsınız. Kesinlikle bu farka değer.

Bu arada bunları inteli ve nvidiayı diğerine göre nispeten daha çok seven biri yazıyor.

Ha bir de bu iki kart arasında bariz şekilde 10 fps kadar fark var.

Son düzenleme:
Şöyle bir konu da var. Ben sadece Windows değil Ubuntu da kullanıyorum. Belki de Mac yüklemeye de çalışabilirim. Intel biliyoruz ki daha uyumlu. Bu da göz önüne aldığım birşey. AMD FX-6300 gerçekten oyun performansına ne kadar etki eder ? Benim istediğim şey hep ultra oynamak değil. Bu mümkün de değil. 1440X900 çözünürlükte kasılmadan 2-3 sene oyunları oynatsın. Ben daha üç sene öncesine kadar 800x600 low AC:Brootherhood oynadığımı biliyorum. Hem de kasarak. Fazla uzatmayayım. Benim yaptığım iş oyun, Youtube'da dolaşmak, işletim sistemi yüklemek, program yazmaya çalışmak :). Yok Photoshop, AutoCAD, renderla işim yok. Cidden FX-6300 10 nm'den, yaklaşık 40 watt'tan, birazcık uyumluluktan ve sesten feragat etmeye değer mi ?

Söyledim işte tek çekirdek uygulamalarda intel i3 daha iyi fakat oyunlarda FX6300 daha üstün kesinlikle. Bunu tartışmak bile yersiz çünkü ortada kanıt var inceleme videolarını falan izleyebilirsiniz ama diyorum ya işlemci için bir şey demeyeceğim ileride i5 falan yaparsınız ama r9 270 de ısrarcıyım, hem bir kaç kişi daha önermiş.

Hmm. Düşüneyim biraz. Benim GTX 750 Ti'a zorlatmamın sebebi tipi daha güzel geliyor ve az güç tüketiyor. Siz ekran kartı olarak R9 270 mi kullanıyorsunuz ?

Ekran kartı tipi mi? Ne yapacaksın tipini kasanın içinde kalacak. Az güç tüketmesini psu ihtiyacından dolayı mı istiyorsunuz? Evet ben Asus r9 270 kullanıyorum ve çok memnunum ben de GTX 660 falan düşünüyordum fakat hem daha performanslı hem daha ucuz olduğu için r9 270 aldım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı