FX-6300 ve Nvidia GeForce GTX 750 Ti ile Sistem

432 W PSU derken ben 500W psu da kullanıyorum Fx6300 ile birlikte oldukça stabil herhangi bir sorun yok. Alalı 2 ay oldu.

600 W yazıyor ama gerçekte 432 W. Sizin kasanız şu 500 W Cooler Master mı ?

2 sanal olunca 4 çekirdek olmuyor.
O zaman ben 150 gb sanal bellek yapayın 158 gb belleğim olsun ?
2 çekirdek işlemcilerde uygulamalar çekirdeklere dağıtılmıyor zaten 2 tane var bu nedenle 2 çekirdek, 4 çekirdekten 2 kat daha hızlı çalışmak zorunda kalıyor, daha çok ısınıyor.
Üstelik multitasklarda pek başarılı değil.

Daha çok ısınıyor diyorsun. Bu durumda i3 4150 daha fazla ısınmalı. 2 çekirdek var daha fazla yük biniyor değil mi ? İntel kullanan kimsede ben ısınıyor diye bir şey duymadım. Isınma yük binmesiyle değildir. Ne kadar güç tüketirse o kadar ısınır. AMD daha fazla güç tüketiyor ve daha az transistöre sahip. Bu yüzden daha fazla ısınıyor. Bir diğeri ise 6 çekirdek olduğunda şu an çoğu oyun çekirdeklerin hepsini kullanmıyor bilindiği üzere. Arkadaşta oyun için kullanacakmış.

@DarknessLord Sen işlemci olarak ne kullanıyorsun ? Bu arada arkadaşlar 750 Ti ve i3-4150 sebebi ise ben az ısınan az ses çıkaran ve az güç tüketen bir sistem istiyorum. Yani az güç maksimum performans. R9 270 daha performanslı ama 750 Ti ile arasında devasa bir watt farkı var. (100 w kadar)

2 sistem var bende. Birisinde intel core 2 duo var diğerinde i5 var 1.nesil ama yine de iyi işlemci. Yakında core 2 duo'lu sisteme i3 4150 alıp takviye yapmayı planlıyorum bende.

600 W yazıyor ama gerçekte 432 W. Sizin kasanız şu 500 W Cooler Master mı ?

Ben bunu kullanıyorum. 600W çok daha rahat gider.
Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Kullanmıyor mu Çeyizine mi saklıyormuş? Hepsini de kullanıyor. Öyle olsa en sağlam oyunda bile %35 olmazdı işlemci yüzdesi. Isılar ise yükteyken 65 dereceyi geçtiğine şahit olmadım ben daha. Boştayken de en fazla 30 ki şu an adana gibi bir cehennemdeyim.

Bak @3503 ben işlemciyi intel alman taraftarıyım o da ileride yükselteceğin için yani sadece bu durumda. Diğer yönden en mantıklısı FX6300.

Dostum hangi oyun 6 çekirdek destekliyor ? Söyler misin lütfen ? Oyunlarda fazla çekirdek olması bir işine yaramaz. Sence Intel niye daha performanslı çıkıyor AMD'den ? Mimarisi yüzünden. 6 çekirdek 32 nanometre bir işlemci oyunlarda hiç bir işe yaramıyor. 2 çekirdek 22 nanometre aldığında performansı daha fazla oluyor. Çekirdek kullanmayı uygulamalar sağlıyor. Yani desteklemiyorsa çoklu çekirdek kullanımını 6 çekirdek hiç bir işe yaramıyor. Şu an 4'ten fazla çekirdek kullanan oyun yok. Bunu da belirteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…