Dostum hangi oyun 6 çekirdek destekliyor ? Söyler misin lütfen ? Oyunlarda fazla çekirdek olması bir işine yaramaz. Sence Intel niye daha performanslı çıkıyor AMD'den ? Mimarisi yüzünden. 6 çekirdek 32 nanometre bir işlemci oyunlarda hiç bir işe yaramıyor. 2 çekirdek 22 nanometre aldığında performansı daha fazla oluyor. Çekirdek kullanmayı uygulamalar sağlıyor. Yani desteklemiyorsa çoklu çekirdek kullanımını 6 çekirdek hiç bir işe yaramıyor. Şu an 4'ten fazla çekirdek kullanan oyun yok. Bunu da belirteyim.
Şimdi sen i3 ün fx 6300 den daha iyi olduğunu mu söylüyorsun? Bu kadar bencmark ve incelemeler yalan söylüyor öyle mi. Bak diyorum sadece tek çekirdek kullanan uygulamalarda üstün. Ayrıca anladığım kadarı ile amd kullanmamışsın, kullanmadıysan bu diğer yönden fanboyluk olur. Yine söylüyorum ben de intel tarafındayım... Tarafındayım derken daha kaliteli olduğu konusunda ama bu ikisi arasında eğer arkadaş ileride i7 ye falan yükseltmeyecekse 6300 daha mantıklı ayrıca ben monitörde gördüğümü söylüyorum tüm işlemciler %30 arasında gidip geliyor. Hem bu söylediğin doğru ise (Şu an 4'ten fazla çekirdek kullanan oyun yok. Bunu da belirteyim.) fx 6300 ilerisi için daha mantıklı o halde.
Arkadaşlar karar verdim. R9 270 almayacağım çünkü bütçeyi biraz geçiyor. Sistem tamamen aynı kalacak sadece i3-4130 ve Asus H81-Plus alacağım. Eğer FX-6300 alırsam fan almam gerekecek ve daha fazla watt tüketiyor. i3-4130 o kadar da kötü değil:
eğer ileriyi düşünmüyorum bende crysis 3 batt 4 oynıcam diyorsan 750ti alabilirsin ama yaz sonunda çıkacak oyunları sanma öyle yüksek ayarlarda oynıcanı hem bütçe 1500 demişsin fx6300 ve r9270 le bütçe soğutucuyla birlikte 1550 yapıyor sadece rami 4 gb çekmen gerekecek onuda sonr
Hmm. Düşüneyim biraz. Benim GTX 750 Ti'a zorlatmamın sebebi tipi daha güzel geliyor ve az güç tüketiyor. Siz ekran kartı olarak R9 270 mi kullanıyorsunuz ?
haha hocam sen ekran kartı alma kartondan ekran kartı yaptır şekilli falan daha hoş olur tipi hoşuna gidiyormuş haha adam tasma takıp gezdirecek sanki sen 750ti yle r9 270 kıyaslaman bile yanlış sen git 750 ti yi al 2 ay sonra keşke bu kartı almasaydım diye buraya konu açarsın çünkü harbiden anlamıyon insanların vaktini çalıyon r9 270 ufak bi o.c yle 270x geçiyor i3 le de fx6300 kıyaslama arada dağlar fark var soğutucu istersen almazsın sadece fan sesli çalışıyor 30 lira verip o sesten kurtulabilirsin neyin tartışmasını yapıyon hiç bişe bilmiyorsan fx6300 vs i3 de ama 6300 intelde karşılığı i5 in en düşük işlemcisine denk geliyor sadece 2 tuşla fx6300 4.2 ghz turbo stabil çalışıyor voltaj vermeden sen hala neyi alsam diyemi düşünüyon
Arkadaşlar bütçem 1500 maksimum 1600 civarı. Kendimce bir sistem topladım. Size de danışmak istedim. Sistemi hepsiburada.com'dan yaptım. Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık aynı fiyat çıkıyor onun için lütfen öneriniz varsa Vatan Bilgisayar linki atmayın. Birinci olarak şunları söyleyim. Elimde 500 GB HDD, DVD RW ve Samsung SSD 840 Evo var. Bunları da sisteme takmak istiyorum. Söylemeyi unuttum monitör dahil olmayacak çünkü elimde Casper marka VGA 1440x900 çözünürlükte monitör var. ( ) Fazla uzatmayım sistem şöyle:
al buda sana benim sıcaklık değerlerim senin i3 le sanma öyle çok düşük olacağını kasa içi hava sürkülasyonu önemli kasan önemli bende kullanıyorum fx6300 hatta intel i5 geçmeyi planlıyorum ama i3 kalmadı artık al i5 kafan rahat
@ozy Arkadaşa tamamen katılmakla beraber ben ses olayını fan hıznı düşürerek hallettim ve şu an hiçbir sorun yok diğer yönden ben de fan alacaktım fakat bu durumda fan ihtiyacım kalmadı.
Arkadaşlar kaç seferdir karar verdim diyorum ama bu sefer herkesin tamam diyeceği bir sistem seçtim. 2 gündür kafa patlattım ve bu sistemi düşünüyorum. @ozy Nasıl olmuş ? Fana karar veremedim ama.
Arkadaşlar kaç seferdir karar verdim diyorum ama bu sefer herkesin tamam diyeceği bir sistem seçtim. 2 gündür kafa patlattım ve bu sistemi düşünüyorum. @ozy Nasıl olmuş ? Fana karar veremedim ama.
gayet iyi dead rising 3 çıktı 5 eylül şu an onu deniyorum full hd full ultrada banamısın demiyor ekran kartı tipi hoşuna gitmediyse saphire öneriyorum saphire al şaka bi yana
soğutucu fazlasıyla işini görür yanlız dikkat et soğutucu demir kısmı arka egzos fana baksın fanı da ram e şu an bi arkadaş mağdur forumda konuşuyoruz yanlış takmışlar da
o.c de 270x modelini geçiyor yazmıştım sanırım kendi değerleri fabrika çıkışlı o.c genel herkes saphire kullanıyor asus r9 270 kullanan pek görmedim bi çok testler hep sapphire
o.c yapmasan bile sapphire öneriyorum asusun o ekran kartı bundan 1 ay önce 412 tl mi neydi fiyat aynı olsa asus al derdim ama şu an fıyatı sapphire ile aynı tabiki saphire
doğrudur ben saphire kullanıyom diye yada bilemicem fark yoktur tabiki 2 si de aynı kart da asus r9 serisinde önerilmeyen kartları var ordan aklımda kalmıştı ama 270 değildi sanırım