Resilence
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Dostum hangi oyun 6 çekirdek destekliyor ? Söyler misin lütfen ? Oyunlarda fazla çekirdek olması bir işine yaramaz. Sence Intel niye daha performanslı çıkıyor AMD'den ? Mimarisi yüzünden. 6 çekirdek 32 nanometre bir işlemci oyunlarda hiç bir işe yaramıyor. 2 çekirdek 22 nanometre aldığında performansı daha fazla oluyor. Çekirdek kullanmayı uygulamalar sağlıyor. Yani desteklemiyorsa çoklu çekirdek kullanımını 6 çekirdek hiç bir işe yaramıyor. Şu an 4'ten fazla çekirdek kullanan oyun yok. Bunu da belirteyim.
Şimdi sen i3 ün fx 6300 den daha iyi olduğunu mu söylüyorsun? Bu kadar bencmark ve incelemeler yalan söylüyor öyle mi. Bak diyorum sadece tek çekirdek kullanan uygulamalarda üstün. Ayrıca anladığım kadarı ile amd kullanmamışsın, kullanmadıysan bu diğer yönden fanboyluk olur. Yine söylüyorum ben de intel tarafındayım... Tarafındayım derken daha kaliteli olduğu konusunda ama bu ikisi arasında eğer arkadaş ileride i7 ye falan yükseltmeyecekse 6300 daha mantıklı ayrıca ben monitörde gördüğümü söylüyorum tüm işlemciler %30 arasında gidip geliyor. Hem bu söylediğin doğru ise (Şu an 4'ten fazla çekirdek kullanan oyun yok. Bunu da belirteyim.) fx 6300 ilerisi için daha mantıklı o halde.