FX 6350 sistem oyun oynarken belli bir süre sonra bilgisayar kapanıyor

47rapflexx

Hectopat
RAM
2400mhz 2x8 ddr3
SSD veya HDD modeli
James Donkey 120gb sata, Pny cs900 1TB
Ekran kartı
Gigabyte 1050Ti
Anakart
MSI 970 Gaming
İşlemci
Fx-6350
Bannerlord oynuyorum ve 10-15 dakikadan sonra bilgisayar aniden kapanıyor. Sanki elektrik kesilmiş gibi. Just Cause 3 oynarken de olmuştu. Dün kesintisiz bir şekilde 5-6 saat boyunca Bannerlord oynadım fakat bu sorunla karşılaşmadım. OCCT testi yaptım fakat hiçbir şey olmadı. Ekran kartı ortalama 69-72 işlemci 65-68 derece. Ekran kartı termal macunu süreli 1 ay olmadı. İşlemciye süreli neredeyse 5 ay oldu. Formatla alakalı değil muhtemelen ama iki gün önce format atmıştım. Just Cause 3'teki problemi formattan önce yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik şebekenizde milisaniyelik elektrik kesintileri veya brownout oluyor büyük ihtimalle.
Yazın herkes klima açtığı için şebekelere yük biniyor.

Sıkıntı şebekede değil senin bilgisayarda olsaydı dediğiniz gibi 5 - 6 saat Bannerlord oynayamazdınız.

Elektrik şebekenizde milisaniyelik elektrik kesintileri veya brownout oluyor büyük ihtimalle.
Yazın herkes klima açtığı için şebekelere yük biniyor.

Sıkıntı şebekede değil senin bilgisayarda olsaydı dediğiniz gibi 5 - 6 saat Bannerlord oynayamazdınız.

Hocam öyle olsa modem kapanmaz mıydı? İnternet hiçbir şekilde gitmiyor.

Hocam öyle olsa modem kapanmaz mıydı? İnternet hiçbir şekilde gitmiyor.

Adaptörler çok düşük bir miktar da olsa elektrik depolayabiliyor. Modem sizin bilgisayarınızdan kat ve kat daha az elektrik kullandığı için, adaptörünün içerisindeki elektrik milisaniyelik elektrik kesintisinde modemi ayakta tutabiliyor.

Adaptörler çok düşük bir miktar da olsa elektrik depolayabiliyor. Modem sizin bilgisayarınızdan kat ve kat daha az elektrik kullandığı için, adaptörünün içerisindeki elektrik milisaniyelik elektrik kesintisinde modemi ayakta tutabiliyor.

Umarım sorun o yüzdendir hocam bir parça bozulduysa büyük sıkıntı olur benim için.

@HaxinDog Hocam peki bu dediğiniz olay sadece oyunda oluyor oyunda değilken hiç yaşamadım.

@HaxinDog hocam sorun yeni aldığım SSD'den kaynaklanıyor olabilir mi? Ürün sahteyse böyle bir problem çıkarır mı? Şu an süre tuttum oyunun açılmasından başlayarak 8 dakika 52 saniye boyunca oynayabildim. Sıcaklık değerlerine iyice baktım hatta CPU dalgalı bir şekilde ısındığı için aniden kapatma sınırını 75 dereceye çektim fakat yine aynı. Gerçi şu an düşündüm SSD almadan önce de yapmaya başlamıştı. PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi? Hadron ATX Power Supply Max capacity 525W normal capacity 400W.

Son düzenleme:
Hocam peki, bu dediğiniz olay sadece oyunda oluyor oyunda değilken hiç yaşamadım.

Şu an süre tuttum oyunun açılmasından başlayarak 8 dakika 52 saniye boyunca oynayabildim.

Hadron ATX Power Supply Max capacity 525W normal capacity 400W.

Şu an işin rengi değişti, hem sistem yük altındayken oluyormuş hem de güç kaynağın Hadron markaymış.

PSU değiştirmeden önce eğer tozluysa onu bir temizle. Güç kaynağı ısınıp kendini kapatıyor olabilir. Temizleme sonrası sıkıntı devam ederse yeni güç kaynağı deneyin.

Şu an işin rengi değişti, hem sistem yük altındayken oluyormuş hem de güç kaynağın Hadron markaymış.

PSU değiştirmeden önce eğer tozluysa onu bir temizle. Güç kaynağı ısınıp kendini kapatıyor olabilir. Temizleme sonrası sıkıntı devam ederse yeni güç kaynağı deneyin.

Hocam geceden BIOS pilini ve güç kaynağını çıkarıp sabaha kadar bıraktım. Sabah RAM'leri çıkarıp uçlarını silgiyle sildim. Sonra açtığımda CPU 1.99 GHz'ye sabitlenmişti. Öyle oynadım 12 dakika boyunca bir sorun çıkmadı. Sonra yeniden başlattım sabitleme kalkmıştı. 26 dakika boyunca sorunsuz bir şekilde oynadım sonra kendim kapattım. Bir daha problem çıkarsa birinden güç kaynağı alıp onu takıp öyle deneyeceğim. Yardımınız için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı