FX-8320, 970A-G46 ve R9 280 Sistem Nasıldır ?

Yahu hala FX-Intel tartismasi mi var? AM3+ soket ve FX serisi eskidi, bu kadar basit. Sistemi yoruyor ve performans kaybi yasatiyor.

Yahu hala FX-Intel tartismasi mi var? AM3+ soket ve FX serisi eskidi, bu kadar basit. Sistemi yoruyor ve performans kaybi yasatiyor.

Eskidiyi anladım da sistemi yorup performans kaybı yaşatmasını anlıyamadım. bu işlemci ve soket 2012 de çıktığındaki haliyle günümüze gelene kadar evrim mi geçirdi de sistemi yorup performans kaybetmeye başladı bu sistemin maksimum sunduğu performans neyse o kadar verim alırsın zaten eleştirirken biraz adaletli olun lütfen, bizim için fiyatı ne kadar aşağı çekebilirsek o kadar iyi bu yüzden AMD tercih ettik konu AMD-İntel mevzusuna dönüşmesin lütfen.

Kardeşim AMD 1500 ₺ ve altı için İntelden daha iyi ama senin bütçeye İntel almamak biraz tuhaf oluyor. Gözünü seveyim olaya Vatan çalışanları gibi bakma. Elbette 8320 küçümsenmeyecek bir işlemci ama daha güçlüsü varken neden hala amd istiyorsun.

Not: Bende Amd'ciyim ama bütçem az olduğu için.

Keske o cevabi verirken testlere dikkatli baksaydin. Verebildigi maksimum performans git gide azaliyor, sebebi ise AM3+ soketin eskimesi ve gunumuz icin Intel'in Haswell-Refresh islemcilerinin pefformansina yetisememesidir. Ayrica 8 cekirdek olmasi bir gram bir sey ifade etmez.

Soket yapisinin eskimis oldugunu, FX serisinin de soketi ile birlikte aci bir performans kaybi yasadigini bir "AMD kullanicisi" olarak soyluyorum. Gunumuz oyunlarinda i3-4160 bile FX-8320 uzerinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette olur. Zaten yeni soket tipi ve yeni masaüstü işlemciler 2016'da AMD hamlesi ile gelecek. AM4 hayatımıza giriş yapacak büyük ihtimalle.

AMD'nin tek rakipsiz eseri APU işlemcilerdir.

2000-2250 TL aralığında intel set olarak maximum nasıl bir set düzenlenilebilir ?

intel konusunda pek bilgili değilim ?

konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

gün geçtikçe amd den soğutuyor internet yorumları beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…