Başarılı Kurulum FX-8320 - HD7870 Tahiti LE Yosemite 10.10.1 + Windows 10 Dual Boot

Evet arkadaşlar başarılı mavericks kurulumundan sonra biraz zor olsa da yosemite kurulumunu tamamladım.

Mavericks + Windows 7 Clover Bootloader ile kullanıyordum, yosemite geçtiğimde boot sorunu yaşadım, bios update ile bunu aştım.

Kullandığım Sistem
  • Gigabyte 990xa UD3 (Rev1.1) (Bios version F14)
  • AMD FX 8320
  • Powercolor HD7870 PCS + (Tahiti LE)
  • Seagate SV35 1 TB
Şu an herhangi bir bootloader kurulumu, kext kurulumu yapmadım. Ethernet & Ses & Ekran Kartı kendisi tanıdı. Mavericks için 7000 serisi etkinleştirme rehberini uyguladığımda 3 MB olarak gördü ve dalgalanmalar yaşadım.

Kurulumda izlediğim yol:

  1. TransMac ile dmg dosyasını usb diske yazdırdım.
  2. USBboot sonrası /amd npci=0x2000 cpus=1 komutu ile kuruluma başladım. (PCI Device ...(hatayı tam olarak hatırlamıyorum, çözümü için npci=0x2000 ya da npci=0x3000 komunutu kullanın.Dil seçiminde takılmayı aşmak için ise cpus=1 komutunu kullanın.)
  3. Diski 2 bölüm haline getirdim, windows için MS-DOS formatında yer açtım. Şu an sorunsuz olarak Yosemite sürümünü başlatıyorum.

Şimdi ne yapmalıyım ? Clover'i internetten indirip dual boot seçeğeniyle birlikte yükleyip kext atmadan devam mı etmeliyim ? Ya da ne yapmalıyım ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum

Anakartı aldığımda sadede rev1 vardı, uefi desteği rev3 ile geldi malesef. Kurulum sonrası durumu paylaşacağım, aklıma takılan ise ekran kartı için birşey yapmalı mıyım? Ram bilgisinde 1600Mhz CL9 gibi bilgi yerine?? Olması sorun teşkil eder mi?
 
@Nadyawin Kurulumu için parametre kısmına neler yazdınız ? Kurulum ekranına geçmek için herhangi bir ayar yaptınız mı ? Ben daha önce kurulum ekranına dahi ulaşamamıştım. /amd ile başlayan bütük kodları denedim.
 
Yukarıda belirttiğim gibi kurulum ekranı için

/amd npci=0x2000 (olmaz ise npci=0x3000) cpus=1

Kurulum tamamlandıktan sonra ilk boot için

-v npci=0x2000 GraphicsEnabler=No cpus=1

Bunlardan sonra sorunsuzca kurulumu tamamladım.

Bios üzerinden ise sadece Virtualization ayarını Enabled yaptım.
 
Öncelikle tebrik ederim
Bende kendi bilgisayarıma kurmaya çabalıyorum ve tek sorun ekran kartı kaldı. Ve senin os x indeki kextlere ihtiyacım var o konuda. Acaba bana ekran kartı(AMD) için yüklü olan kexti upload edebilir misin?
Şimdiden teşekkürler
 
Tebrik ederim
Ben kendi bilgisayarıma kurdum.Tek sorunum var Bootloader kurulmuyor.Ne yaptıysam çözemedim. Youtube izlediklerim niresh kurulur kurulmaz niresh bootloader geliyor. Ben bir türlü yapamadım.
 
Bu yaptığınız şey nedir ve ne işe yarıyor? Arkadaşlar biri beni bilgilendirirse çok sevinirim. Çok merak ettim
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…