FX 8320-RX 560 sistem performansı

bxtbx

Kilopat
Katılım
16 Şubat 2018
Mesajlar
528
Arkadaşlar bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama özel mesaj kapalı olduğu için konu açmaktan başka çarem yok. Benden bıktınız biliyorum hakkınızı helal edin ne diyeyim. Sistemim aşağıda.

RAM: 8 GB.
İşlemci: AMD FX 8320.
Ekran kartı: Radeon 560 2 GB.

1) bu işlemciye günümüz oyunları için çok iyi bir ekran kartı alsam ölü yatırım mı olur? Bu forumda AMD FX 8320 için çok kötü bir işlemci olduğunu okudum doğru mudur?
2) sadece işlemci değişsem bu ekran kartı ile günümüz oyunlarını CS:GO, Valorant, FIFA 21 tarzı oyunları orta seviyede hiç kasmadan oynayabilir miyim?
3) bu sistem ile oynadığım bütün oyunlarda FPS sorunu yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse Valorant açıyorum çatışırken FPS 20'leri 30'ları görüyor. Bu FPS'leri görmem zaten bu işlemci ile normal midir?

Son not. Ekran kartımın çok iyi olmadığını biliyorum. Ama benim oynamak istediğim ve performans almak istediğim oyunlar CS:GO, Valorant ve FIFA 21 tarzı oyunlar. Bu ekran kartı çok iyi bir işlemci ile darbogaz yapmayarak orta derecede performans vermez mi?

Teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci değiştirmen gerek bunun için de Anakart+İşlemci+RAM almalısın FX platformuna yatırım yapma tek çekirdek performansı kötü olduğu için FX9590 bile istediklerini yerine getirmekte zorlanacaktır. Bu platforma ekran kartı alırsan ölü yatırım olur evet, FX6300 var ve çatışırken o kadar düşmemesi gerek OC'siz ben 80-100FPS alıyordum OC yaptım ve şuan 120'nin altına düşmüyor. Eğer stock fan varsa ve OC yapamıyorsanız Turbo'yu kapatın ve Hızı 3.5GHZ'den 4.0 ya da 4.1'e çıkarın. FX serileri kötü değillerdir ama yanlış tanıtıldılar mesela senin CPU'n AMD'ye göre 8core 8thread ama aslında 4core 8thread ve zamanında fiyatına göre çok iyiydi şimdi eskidi tabii...
 
İşlemci değiştirmen gerek bunun için de Anakart+işlemci+RAM almalısın FX platformuna yatırım yapma tek çekirdek performansı kötü olduğu için FX9590 bile istediklerini yerine getirmekte zorlanacaktır. Bu platforma ekran kartı alırsan ölü yatırım olur evet, FX6300 var ve çatışırken o kadar düşmemesi gerek OC'siz ben 80-100FPS alıyordum OC yaptım ve şu an 120'nin altına düşmüyor. Eğer stock fan varsa ve OC yapamıyorsanız Turbo'yu kapatın ve Hızı 3.5GHz'den 4.0 ya da 4.1'e çıkarın. FX serileri kötü değillerdir ama yanlış tanıtıldılar mesela senin CPU'n AMD'ye göre 8Core 8thread ama aslında 4Core 8thread ve zamanında fiyatına göre çok iyiydi şimdi eskidi tabii...

Teşekkür ederim cevap için. Ekran kartı kalsa, sadece anakart+işlemci değiştirip RAM'i 16 GB yapsam. Radeon 560 2 GB ekran kartıyla şu saydığım oyunları hiçbir kasma problemi yaşamadan orta seviyede oynayabilir miyim? Şu an biliyorsunuz donanımlar çok pahalı ve ekran kartına para çıkabilir miyim emin değilim. İhtimalleri değerlendiriyorum sadece. Fikirlerinize ihtiyacım var.
 
RX 560 ile CS:GO ve FİFA'yı rahat oynarsınız CSGO 150+ alır eğer iyi bir işlemci alırsanız. Oyun işlemci odaklı. FİFA da orta ayarlarda kastırmaz. RAM'i yeni almak zorundasınız çünkü ddr4 bir platform olacak sizin RAM'ler ddr3 yani eski RAM'i kullanamazsınız ama eğer çok harcama yapmak istemiyorsanız bu oyunlar için 8gb ram yeterli olur.
 
RX 560 ile CS:GO ve FIFA'yı rahat oynarsınız CS:GO 150+ alır eğer iyi bir işlemci alırsanız. Oyun işlemci odaklı. FIFA da orta ayarlarda kastırmaz. RAM'i yeni almak zorundasınız çünkü DDR4 bir platform olacak sizin RAM'ler DDR3 yani eski RAM'i kullanamazsınız ama eğer çok harcama yapmak istemiyorsanız bu oyunlar için 8 GB RAM yeterli olur.

Oynadığım oyunlar League of Legends, CS:GO, Valorant ve FIFA 21 serileri. Başka oyun oynamıyorum. O zaman 8 GB RAM, Radeon 560 2 GB ekran kartı kalıyor sadece işlemci değiştiriyorum. İşlemci değiştirirken anakart değişecek tabii. Bana işlemci olarak ne önerirsiniz?
RX 560 ile CS:GO ve FİFA'yı rahat oynarsınız CSGO 150+ alır eğer iyi bir işlemci alırsanız. Oyun işlemci odaklı. FİFA da orta ayarlarda kastırmaz. RAM'i yeni almak zorundasınız çünkü ddr4 bir platform olacak sizin RAM'ler ddr3 yani eski RAM'i kullanamazsınız ama eğer çok harcama yapmak istemiyorsanız bu oyunlar için 8gb ram yeterli olur.


Bir de hocam ayrıyetten şunu sormak istiyorum. Şu an kullandığım sistem Fifa, Lol, Valorant gibi oyunları rahatça oynatacak kapasitesi yok mu? Ben çok cahil kaldıgım için bu konularda soruyorum. Yani bu sistemin bu oyunları kastırması, fps düşürmesi zaten normal bir şey midir?
 
Size dediğim gibi Turbo'yu kapatıp hızı 4.1'e sabitleyip öyle deneyin, FPS artmaz ama stutter'lar azalır. FX8320'nin RX560'ı besleyebilmesi gerek. İlk mesajımda yazmıştım size.
 
Bütçe belirtirseniz ona göre önerebilirim.

Bütçe belirtirseniz ona göre önerebilirim.
Hocam kendimi tekrarlıyorum ama belirttiğim oyunları rahatça oynayabileceğim rx 560 2 gb ekran kartı ile darbogaz yaşamayacağım bir işlemci istiyorum. Öyle günümüz oyunlarını ultra ayarlarda oynayayım diye bir hevesim yok. Şu oyunları orta seviyede kasmadan oynasam yeter. Siz buna göre işlemci söyleyin ben o parayı denkleştirebilir miyim, bir bakayım kendimce. Çünkü komik bir rakam söyleyebilirim piyasadan haberim yok.
 

Geri
Yukarı