FX 8320 RX 570 düşük oyun performansı

Kafayıyersin

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisyarımda almam gereken FPS değerlerini alamıyor. M örneğin sistem gereksinimleri bilgisayarımdan düşük olan bir oyunda biraz kasma yapabiliyor. Bunun sebebini merak ediyorum.
  • RX 570
  • AMD FX 8320
  • 8 GB RAM DDR3
  • HDD
Hard disk kullanmam almam gereken FPS'i kısıtlar mı?

Sistemi gereksinimlerinden kasıt minimum sistem gereksinimleri ise onlar 30 fps'e göre hesaplanıyor.
Ssd'ye geçmen fark texture yüklenmelerini, loading ekranlarını vs. etkileyecektir. Fps'i etkilemez.

Eğer hard diskin gerçekten çok yavaşsa ve sistemin virtual memory olarak orayı kullanıyorsa, özellikle açık dünya oyunlarında (çok ram kullanan oyunlarda), fps düşürmesi mümkün.

Hocam sıcaklıklarda bir problem yok gerekli sürücülerde kurulu durumda bu bahsettiğim durum yeni bi durum değil. 1-1.5 senedir olan bi durum, üzerine yoğunlasmadım bu zamana kadar
Sıcaklıklar ne alemde? Gerekli sürücüler kurulu mu?
RX 570 eki driver` e geç.
hocam radeon softwareden en güncel yazılıma güncelli durumda şuan
Eğer hard diskin gerçekten çok yavaşsa ve sistemin virtual memory olarak orayı kullanıyorsa, özellikle açık dünya oyunlarında (çok ram kullanan oyunlarda), fps düşürmesi mümkün.
evet hard diskim gerçekten çok yavaş oyun lobilerine bile geç bağlanıyorum sürekli cidden sinir bozucu, o yüzden sorunun hard diskde oldugunu düşünüyorum fakat güncel olarak oynadıgım açık dünya oyunu yok. fifa 22 aldım geçen onda 60 fpsin altına arada düşüp takılmalar oldu,
valoranta da discord açıkken kasma yapıyor bilgisayarım

Son düzenleme:
Sisteminde ssd varsa virtual memory'i ssd üzerinden kullanmanı öneririm. Benim sistemimde sadece 1-2 oyun ve fotoğraf vs. tuttuğum aşırı yavaş bir disk takılıydı. Tarkov oynarken fps droptan oynanamayacak hale gelmişti. Sebebi sistemde 2 tane ssd olmasına rağmen windows otomatik hard disk'i virtual memory olarak seçmesiymiş biraz geç öğrendim :D. Bilgisayarının değerlerine bakabilirsen hatayı bulabilirsin, %100 kullanılan bir birimin var mı ? ram, hdd, gpu, cpu ?

Sisteminde ssd varsa virtual memory'i ssd üzerinden kullanmanı öneririm. Benim sistemimde sadece 1-2 oyun ve fotoğraf vs. tuttuğum aşırı yavaş bir disk takılıydı. Tarkov oynarken fps droptan oynanamayacak hale gelmişti. Sebebi sistemde 2 tane ssd olmasına rağmen windows otomatik hard disk'i virtual memory olarak seçmesiymiş biraz geç öğrendim :D. Bilgisayarının değerlerine bakabilirsen hatayı bulabilirsin, %100 kullanılan bir birimin var mı ? ram, hdd, gpu, cpu ?
hocam hdd sürekli 100 oluyor
Sisteminde SSD varsa Virtual Memory'i SSD üzerinden kullanmanı öneririm. Benim sistemimde sadece 1-2 oyun ve fotoğraf vs. tuttuğum aşırı yavaş bir disk takılıydı. Tarkov oynarken FPS droptan oynanamayacak hale gelmişti. Sebebi sistemde 2 tane SSD olmasına rağmen Windows otomatik hard Disk'i Virtual Memory olarak seçmesiymiş biraz geç öğrendim :D. Bilgisayarının değerlerine bakabilirsen hatayı bulabilirsin, %100 kullanılan bir birimin var mı? RAM, HDD, GPU, CPU?

Bilgisayarımda SSD bulunmamakta anakartımda zaten SSD yuvası maalesef yok hard diskim var o kadar

Anakartınızın modeli nedir ? ssd yuvası yok derken m2 ssd kastediyorsanız, sata ssd de takabilirsiniz.
asys m5a97 r2.0 anakartımın modeli bu. evet m2 ssd yuvası yok ama sata ssd almakta çok mantıklı gelmedi bana fiyat farkı olarak, onun yerine 80 -100 lira arasına bi port alıp m2 ssd almak daha mantıklı gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı