Öncelikle herkese merhaba, buraya yeni gelmiş bir üyeyim. Bu benim için heyecan verici. Far Cry 4, Dead Rising 3, The Witcher 3, Dying Light, Metal Gear Solid V, Mad Max vb çıkmış ve çıkacak oyunları oynamak istiyorum. Tam 3.5 yıldır oyunları kasmadan oynamanın hayalini kurdum.
Çok uzatmadan sorularıma geçmek istiyorum:
Sistemim:
-M5A97 LE R2.0 Anakart
-Amd R9 200 2gb 256mb Ekran Kartı (Tahminen R9 270)
-16 Gb Ram
-Amd Fx-8320 (8CPUs) 3.5 Ghz İşlemci
Sorularım:
1) Sistemimde bir kaç parçayı değiştirmeyi düşünüyorum. Özellikle ekran kartını ve ana kartımı değiştirmek istiyorum. Recep Abi, bana R9 285 ve M5A97 EVO R2.0 önerdi. Sizce nasıl?
2) Ben ekran kartı olarak Nvidia Gtx 760-770 almayı düşünüyorum. Sorum şurada;
Amd işlemci ile Nvidia ekran kartı sorun veya uyuşmazlık çıkarır mı?
3) İşlemcimi 8350'ye çıkartıyım mı? Gerek var mı?
4) Bilgisayarıma, ekstra depo alanı almak istiyorum. Yerim dar da. (500gb). Hangi, Sabit diski almalıyım?
son sorum:
5) Yerim dar olduğu için, kasaya egzoz fanı taksam, sıkıntı yaratır mı? kasam(THERMALTAKE Commender 700W)
Yanıtlarsanız çok sevinirim.
1) Guncel bir ekran karti iyi bir anakart tercih edebilirsiniz.
2) Hicbir sorun cikarmaz istediginizi takabilirsiniz.
3) Simdiki islemcinizi oc yaparak 8350 performansi alirsiniz yani hic gerek yok.
4) Almisken sabit disk degilde en azindan 120 gb lik bir ssd tercih ediniz.
5) Bu konuda bir fikrim yok diger arkadaslar yardimci olacaktir.
1) Guncel bir ekran karti iyi bir anakart tercih edebilirsiniz.
2) Hicbir sorun cikarmaz istediginizi takabilirsiniz.
3) Simdiki islemcinizi oc yaparak 8350 performansi alirsiniz yani hic gerek yok.
4) Almisken sabit disk degilde en azindan 120 gb lik bir ssd tercih ediniz.
5) Bu konuda bir fikrim yok diger arkadaslar yardimci olacaktir.
Teşekkür ederim. Sorun olmazsa bir sorum daha olacak:
- Overclock yapmadan da, 8350'e yakın performans alabilir miyim? Yani, oyunlar için yeter mi? Yoksa, ocsiz 8350 şart mı?
Teşekkür ederim. Sorun olmazsa bir sorum daha olacak:
- Overclock yapmadan da, 8350'e yakın performans alabilir miyim? Yani, oyunlar için yeter mi? Yoksa, ocsiz 8350 şart mı?
8320 yi oc yapmadanda kullanabilirsiniz 8350 ile arasinda okadar fark yok islemcinizi degistirmemenizi oneririm, ha illaki degistirecekseniz daha yuksek bir islemci tercih edin.
bu arada anakartinizida degistirmeyin bir sikayetiniz yoksa cunku sizin modelinizle istediginiz model arasindada çok bir uçurum yok, boylece parayi ekran kartina yatirabilirsiniz.
1. Anakartı değiştirmen gereksiz olucaktır arada o kadar fark olmiyacaktır EVO modeli ile.
2. GTX 760-770 alabilirsin AMD işlemcili olması bir sorun çıkartmaz.
3. İşlemcini değiştirmene gerek yok 8350 ile 8320 arasında çok az bir fark bulunuyor.
4. Seagate veya WD'nin 1TB'lik Harddisklerini alabilirsin.
5. Kasana 2 adet fan takman yeterli olucaktır bir tanesi kasanın ön kısmına havayı içeri verecek şekilde diğeride kasanın arka kısmına havayı dışarı atacak şekilde yaparsan kasanda güzel bir hava sirkülasyonu olur.
Sistemin ekran kartı hariç diğer bileşenleri iyi oyunları rahat oynamak için bütçen yetiyor ise R9 285 yetmiyor ise R9 270 almanı öneririm. Bütçeni belirtirsen ona göre öneri yaparım.
1. Anakartı değiştirmen gereksiz olucaktır arada o kadar fark olmiyacaktır EVO modeli ile.
2. GTX 760-770 alabilirsin AMD işlemcili olması bir sorun çıkartmaz.
3. İşlemcini değiştirmene gerek yok 8350 ile 8320 arasında çok az bir fark bulunuyor.
4. Seagate veya WD'nin 1TB'lik Harddisklerini alabilirsin.
5. Kasana 2 adet fan takman yeterli olucaktır bir tanesi kasanın ön kısmına havayı içeri verecek şekilde diğeride kasanın arka kısmına havayı dışarı atacak şekilde yaparsan kasanda güzel bir hava sirkülasyonu olur.
Sistemin ekran kartı hariç diğer bileşenleri iyi oyunları rahat oynamak için bütçen yetiyor ise R9 285 yetmiyor ise R9 270 almanı öneririm. Bütçeni belirtirsen ona göre öneri yaparım.
1000-1500 TL arası bir bütçem var. Cidden, anakart veya işlemcimi, değiştirmeme gerek yok mu? Yanıtlarsanız sevinirim. Birde, bende Samsung S122C150 monitör var. Onu da, değiştir meli miyim? Yoksa, idare eder mi?
Anakart ve işlemci değiştirmene gerek yok. Bütçen GTX970 gibi yeni nesil bir kart için yeterli kesinlikle GTX970 öneririm. Monitörünün modelini yanlış yazdın sanırım google amca bulamadı.
Anakart ve işlemci değiştirmene gerek yok. Bütçen GTX970 gibi yeni nesil bir kart için yeterli kesinlikle GTX970 öneririm. Monitörünün modelini yanlış yazdın sanırım google amca bulamadı.