FX-8320 Sistemde Performansta Azalma

Nyro

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar benim sıkıntım Temmuz 2014'de 1800 TL ye toplamış olduğum masaüstü bilgisayarımda 15 tatilden bu yana kayda değer performans düşüşü yaşamamdır.

Sistemim :
  • Anakart : Gigabyte 99XA-Ud3 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.)
  • Ekran Kartı :Asus R7 265 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2
  • Ram : Kingston 8 GB (2x4) Hyperx Genesis DDR3 1600 Mhz CL9
  • İşlemci : AMD FX - 8320 Eight-Core Processor 3.5 Ghz
  • Kasa ve Güç Kaynağı : Cooler Master rc-351 420 w

Sistemim budur. İşlemci soğutucusu olarak stock soğutucu kullanıyorum fakat bunun performansı çok etkileyeceğini düşünmüyorum.

Ayrıca oynadığım oyunlar AC serisi, CS GO, Call Of Duty BO 2 ve Ghosts, The Elder Scrolls V : Skyrim. Bu tarz oyunlar oynuyorum.

Bu oyunlarda önceden kasma (FPS düşüklülüğü), donma yaşamazken son 2 aydır bu tür sıkıntıları sık sık yaşıyorum (oyunların hepsi orjinal ve son güncellemeler ile birlikte oynuyorum).

Bilgisayarımı toplamam da bana yardımcı olan bilgisayarcıma bu sıkıntıları anlattığımda bana sorunun Windows'dan kaynaklanabileceğini Windows'un artık her nasılsa zamanla kendi kendine bozulabileceğini söyledi. (Windows 7 64 bit orjinal değildir.)

Yardımlarınız, sorunun neyden kaynaklanabileceği konusundaki görüşleriniz için hepinize şimdiden teşekkürler. Umarım benzer sıkıntıları yaşayan veya yaşayıp ta konu açmayı düşünen arkadaşlar için yardımcı olabilir bu konu.

@Recep Baltaş eğer sizde yardımcı olabilirseniz sizinde görüşlerinizi alabilirsem çok yardımcı olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırasıyla:
  • Anakartınız için çıkmış en son BIOS güncellemesini yükleyin.
  • İşlemci fanını temizleyin ve termal macunu mutlaka değiştirin. Mümkünse Antec Formula6 gibi bir macun ile.
  • Windows 7 devri bitti. 8.1.3 64 Bit'e geçin.
  • AMD 15.5 sürücüsünü kurun.
  • Sabit Disk sağlığını HD Tune 5.60 ile kontrol edin. Diskte sorun varsa bir SSD edinin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı