FX 8320 sisteme Seasonic X-1050 80Plus nasıldır?

Bulut Uzer

Kilopat
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
848
Çözümler
1
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Senior Full Stack Developer
Yavaş yavaş toplamakta olduğum parçalar hakkında tavsiyelerinizi isteyeceğim.
Öncelikle ufak bir ayrıntı belirtmek istiyorum.Ekran kartı konusunda aceleci davranıp Asus GTX 560 Ti 448 Cores aldım.Bu konuda hem aceleci hemde biraz hatalı davrandım.Ama 448 çekirdek olması ve sli yapacağım için biraz da olsa içim rahatlıyor soğutucu konusunda su soğutma kullanacağım ekran kartı için.Böylelikle yer konusunda da büyük bir rahatlık sağlamış olacağım.

Şimdi diğer parçalar ile devam edelim.
Anakart olarak Asus Sabertooth 990FX aldım. Overclock için gayet uygun bir ana kart olduğunu düşünerek ve askeri bileşenlere sahip olduğu için seçtim. Overclock konusunda sadece pasif olarak bilgilendiğim için aktif olarak başladığımda Asus'un bu ana kartı daha uygun olacağını düşündüm.
İşlemci olarak AMD FX 8320'yi seçtim.
Ram olarak ise iki tane seçeneğim var. Birincisi Corsair Vengeance Pro 16GB'lık 1866Mhz olan DDR3 rami.
İkincisi de Gskill'in Sniper 16GB'lık 1600MHz olan DDR3 rami.

Güç kaynağı konusunda sıkıntım var. Soğutucu olarak ram, ekran kartı ve işlemcide su soğutma kullanacağım. Ayrıca ekran kartını da sli yapacağımı da katarsak Seasonic X-1050 80Plus bana göre uygun geldi.

Burada ters olan bir durum var mı?Farklı önerisi olan olursa yada tavsiyesi olan benim için çok iyi olacaktır.

Teşekkür ederim.
 
Ömer hocam Ram 16 GB olmasının sebebi mesleğimden dolayı.Ayrıca sonradan arttırmak istemediğim için 16 GB'lık Ram kullanma ihtiyacı duyuyorum.Ekran kartı için ise evet 2 tane loop sistem kuracağım.Bütçe olarak ise ekran kartı ve ana kartı satın aldığım için 3000-4000 TL daha bütçe ayırabildim.Güç kaynağı abartılı olmuş konusunda haklısınız ama sonradan sıkıntı yaşamamak için 1050 Watt'lık bir güç kaynağı daha sağlıklı olur diye düşündüm.
 
İki aldığınız bileşen çok iyi, güzel seçimler. RAM'leri o zaman bu durumda tek yapmanız gereken 1866 MHz tercih etmek. İşlemciniz bu frekansı destekliyor. Yani Corsair Vengeance Pro'yu seçmelisiniz hem yepyeni taze ürün. ^^ Güç kaynağı olarak SLI yapacağınız kart güç canavarı değil o yüzden buda işinizi SLI'da fazlasıyla görecektir. Hem Corsair kalitesi bir başka. ^^

CORSAIR AX860 (CP-9020044-EU) 860W 80+ Platinum 12cm Fan Güç Kaynağı - Ürün Kategorileri

Vatan indirimiylede alabilirsiniz Vatan'da henüz indirim fiyatı yok haftasonu olmadığı için fiyat hemen hemen aynı olacaktır zaten. Öbür parçaları bu işlerden anladığınızı düşünerekten kendiniz ayarlamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Böyle bir sisteme SSD + Windows 8 yakışır tabii ki. ^^ Güç kaynağı bunu cidden öneririm. Çünkü 80+ Platinum...
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı