FX 8320 ve R9 280x sistemde anlık FPS düşüşleri

Şeftali

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistemi alalı yaklaşık 1 yıl oluyor. Neredeyse oynadığım bütün oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyorum. En son oynadığım Call of Duty BO3 oyununda bina içi 100 FPS iken anlık olarak 30-17 FPS'lere düşüyor. Sistemi ilk aldığım zaman bir Technopat kullanıcısı bu işlemci ve anakartla FPS düşüşleri çok yaşarsın demişti. Bu konuda bi fikriniz var mı ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile FPS düşüşlerinde CPU frekansı ve GPU frekansları ne durumda onu da kontrol edin.

MSI Afterburner' la testler söyle:
BlackOps3_2016_01_04_17_49_24_123.jpg

BlackOps3_2016_01_04_17_49_25_006.jpg

MSI Afterburner' la testler böyle. İlk resimde FPS 60'a yakınken birden 2. resimdeki gibi 15'e düşüyor. Sıcaklık en fazla 71 gördüm. Yardımlarınızı bekliyorum.

CPU kullanımını görmeden demek istemiyorum ama sanırsam GPU'nun eksik kullanılması mevcut yani darboğaz söz konusu olabilir. Bu anlık düşüş işlemciden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Eğer OC yapılmadıysa bir süreliğine denemek için yapın. İnternette gerekli OC değerlerine ulaşabilirsiniz işlemci ile ilgili. Voltaj vb.

Zaten AMD gibi marka olmaz. Almayın aldırmayın. Aldığım günden beri bela eksik olmadı. Nvidia azıcık tuzlu ama hakkını veriyor. Neyse OC yaptıktan sonra tekrar değerleri atarım. Yardımlarınız için teşekkürler.

İşlemciye OC yapmanız gerek bu arada. Nvidia ile karşılaştırdınız orayı anlamadım şu an ekran kartında bir sorun yok gibi gözüküyor.

Onu anladım da AMD'nin her ürünü bela. Yani ben şunu demek istedim ekran kartım Nvidia olsaydı belki darboğaz yapmayacaktı ama her türlü olay işlemciye gidiyor. Neyse boş verelim benim kafam karıştı. :mutlu:

OC yaptım. İşlemciyi 4.1 GHZ hızına çıkarttım. FPS dropları yok denecek kadar azaldı. Ama bu sefer PC reset atmaya başladı. Oyuna giriyorum, 5-7 dk oynadıktan sonra PC reset atıyor. Sıcaklıklar kötü durumda değil. Sanırsam işlemci 50-55 dereceydi. Ekran katı ise en fazla 70 derece gördüm. Sorun ne bilemiyorum. Yardımınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı