FX 8320 ve R9 280x sistemde anlık FPS düşüşleri

İşlemci çekirdeğine verdiğin voltaj değeri nedir? 4.1 Ghz değerini karşılamayacak bir voltaj da ise yüklenmede sistem kendini kapatabilir. Fx8350 kullanıyorum ve 4.6 Ghz değerini 1.424 V ile sağlayabildim, daha düşük değerlerde mavi ekran alıyorum.

CPU Vcore ayarını +0.050V yapmıştım. İzlediğim videoda öyleydi.

Ama o videoda FX 6300'ü overclock ediyordu.

İşlemciye nereden overclock yapıyorsun acaba?
AMD OverDrive™ Technology
Bu program eklentisi ile yapabilirsin.

+0.050V derken stock V değerinin üzerine bu kadar eklemek anlamında yazdın sanırım?

OverClock'u BİOS'dan yapıyorum. CPU Vcore normalde Auto'daydı. +0.050V yaptım.

Yukarıda verdiğim program üzerinden hız aşırtma yapmayı dene ve çekirdek voltaj değerini 1.324 - 1.400 arası mavi ekran ya da çökme sorunu yaşamadığın noktaya kadar deneyebilirsin.

Voltaj değerini OverDrive programı ile 1.3000'den 1.3250V yaptım. Oyuna girdim, ilk 5 dk iyi gidiyordu ve birden ekran kırmızı oldu ve garip bir ses gelmeye başladı. Bende reset attım. Şimdi voltaj değerini biraz daha arttıracağım.

1.3500 V yaptım. Bu sefer reset atmadı. Ama sıcaklık bana yüksek gibi geldi. CPU 71 derece ara sıra 76 derece oluyor. CPU fanı stock fan değil. Bu değer normal midir ?

O derece normal hele o hızda çok normal. OC böyle iyise ve droplar bittiyse sorun yok.

Call of Duty Black Ops 3 oynarken 78 derecelere çıkmıştı. Eğer normal diyorsanız sorunum çözülmüştür. Yalnız aklıma takılan bir şey daha var. Fan sıcaklık çok arttığında kendini hızlandırır mı ? Yada sıcak olmadığında hala hızlı çalışması gibi bir durum olabilir mi ? Tüm yardımlarınız için teşekkürler.

Fan sıcaklığa göre değişkendir yapabilrseniz sıvı soğutma takviyesi yapın derim.

Overclock işleminde yüksek Ghz değerinin en düşük fakat ideal V değeri ile stabil çalışmasını sağlamak önemli olmalı. Üst seviye çekirdek sıcaklığı konusunda pek bir bilgi sahibi değilim fakat çökme sorunun çözüldüyse mutlu oldum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…