PSU aklıma takıldı hocam, ramların frekans değeride AMD'ye göre düşük gibime geliyor.Sistemim:
CPU - AMD FX X8 8320 4.9Ghz O.C
CPU Cooler - Akasa Venom Voodoo
Motherboard - ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ DDR3 2133MHz
GPU - MSI ARMOR RX 570 O.C
PSU & CASE - Everest Rampage TITAN 750W 80+
RAM - GSKILL 16GB RipjawsX DDR3 2133MHz (2x8)
SSD - Samsung 250GB 970 EVO
Not; Ekran kartı, Windows, Oyunlar orijinal ve güncel.
Merhaba, bilgisayarımın oyunda donup kalması sorunuyla karşı karşıyayım. Bu sorun şu anlık sadece Dying Light oyununda karşıma çıktı. Diğer PUBG, CSGO, ETS2 türü oyunlarda sorun yaşamıyorum.
Sitemi yeniden başlattığımda AMD Global WattMan eski ayarlara döndürüldü gibi bir hata veriyor.
Eki Görüntüle 355326
Üstelik ekran kartımın güncel olmasına rağmen tekrar güncelleme olduğunu söyleyip bir düşük sürüme güncelliyor düşük sürüme de geçince tekrar yeni sürüme güncellememi istiyor yani bu şekilde döngüde kalıyor.
Eki Görüntüle 355328
Birde ekran kartı sıcaklığımın yüksek olduğunu gördüm ne yapmam gerekiyor?
Ayarlar Ultra 1080p takılma vs sorun yok ama merakımdan soruyorum ekran kartı MHz'si sabit durmuyor 1230-1268 arası sürekli değişiyor ama FPS sabit.
Eki Görüntüle 355336
Konu ile ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim
PSU Everest olduğu için kötülenecek biliyorum ama 2.5 senedir sorunsuzca kullanıyorum ama herhalde bana Everest'in iyileri denk geliyor anlamış değilim. Ram konusuna gelirsek bence DDR3 sisteme göre yeterli bir frekans ama BIOS'da 2800' kadar çıkıyor. RAM'lere OC yapmayı düşünebilirim.PSU aklıma takıldı hocam, ramların frekans değeride AMD'ye göre düşük gibime geliyor.
Hocam marka değil genellikle pek kaliteli değildir götürmüş sizi şanslısınız BİOS güncellemesini tekrar deneyin. RAM'lere OC yapmanızı tavsiye etmem.PSU Everest olduğu için kötülenecek biliyorum ama 2.5 senedir sorunsuzca kullanıyorum ama herhalde bana Everest'in iyileri denk geliyor anlamış değilim. Ram konusuna gelirsek bence DDR3 sisteme göre yeterli bir frekans ama BIOS'da 2800' kadar çıkıyor. RAM'lere OC yapmayı düşünebilirim.
Ekran kartının güncel hali olarak 18.12.3 önermem. tavsiyem 18.12.2 ben şu anda kullanıyorum.Sistemim:
Merhaba, bilgisayarımın oyunda donup kalması sorunuyla karşı karşıyayım. Bu sorun şu anlık sadece Dying Light oyununda karşıma çıktı. Diğer PUBG, CSGO, ETS2 türü oyunlarda sorun yaşamıyorum.
Sitemi yeniden başlattığımda AMD Global WattMan eski ayarlara döndürüldü gibi bir hata veriyor.
Eki Görüntüle 355326
Üstelik ekran kartımın güncel olmasına rağmen tekrar güncelleme olduğunu söyleyip bir düşük sürüme güncelliyor düşük sürüme de geçince tekrar yeni sürüme güncellememi istiyor yani bu şekilde döngüde kalıyor.
Eki Görüntüle 355328
Ayarlar Ultra 1080p takılma vs sorun yok ama merakımdan soruyorum ekran kartı MHz'si sabit durmuyor 1230-1268 arası sürekli değişiyor ama FPS sabit.
Eki Görüntüle 355336
BIOS güncel. Sorunun PSU'dan kaynaklandığını açıkçası düşünmüyorum.Hocam marka değil genellikle pek kaliteli değildir götürmüş sizi şanslısınız BİOS güncellemesini tekrar deneyin. RAM'lere OC yapmanızı tavsiye etmem.
Ekran kartının güncel hali olarak 18.12.3 önermem. tavsiyem 18.12.2 ben şu anda kullanıyorum.
970 PRO GAMING/AURA BIOS & Firmware | Anakart | ASUS TürkiyePSU Everest olduğu için kötülenecek biliyorum ama 2.5 senedir sorunsuzca kullanıyorum ama herhalde bana Everest'in iyileri denk geliyor anlamış değilim. Ram konusuna gelirsek bence DDR3 sisteme göre yeterli bir frekans ama BIOS'da 2800' kadar çıkıyor. RAM'lere OC yapmayı düşünebilirim.
Bios güncel;970 PRO GAMING/AURA BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye
buradan 1001 bios güncellemesini indirip deneyin.
AMD Global WattMan ile sorun yoktur kendiliğinden yapıyor bendede aynısı oluyor windowsunuz güncel değilse güncelleyerek deneyebilirsiniz.Bios güncel;
18.12.2 sürümünü deneyeceğim.
W10 un son sürümünden olabilir. Yeni gönderdiği güncellemeyle bilgisayarlar kilitleniyormuş.Sistemim:
Merhaba, bilgisayarımın oyunda donup kalması sorunuyla karşı karşıyayım. Dying Light'ı 5-10 dk oynuyorum ve ekran takılıp kalıyor. Bu sorun şu anlık sadece Dying Light oyununda karşıma çıktı. Diğer PUBG, CSGO, ETS2 türü oyunlarda sorun yaşamıyorum.
Eki Görüntüle 355326
Eki Görüntüle 355328
Eki Görüntüle 355336
Sistem sanırsam son sürümde;W10 un son sürümünden olabilir. Yeni gönderdiği güncellemeyle bilgisayarlar kilitleniyormuş.
Windows'un Son Güncellemesinden Sonra Sistemler Kitlenmeye Başladı - PC Hocası