FX 8350 Sistem için Ekran Kartı Önerisi

maydem

Decapat
Battlefield V gibi oyunlarda falan darboğaza uğrar. Ayrıca o karta 1700 TL verilmesi taraftarı değilim, onun yerine RX580 alınabilir 1300 TL civarında 4 GB modeli. 1500 TL'ye de HB'de 8 GB modeli var.
Burada PSU kapasitesinide göz önünde bulundurmak gerekiyor. Muhtemelen RX 580 için yetersiz kalacaktır.

Burada PSU kapasitesinide göz önünde bulundurmak gerekiyor. Muhtemelen RX 580 için yetersiz kalacaktır.
Psu m yeterli seviyede soğutma olarak ta sıvı soğutma kullanıyorum 4k oyun değil genelde 1080 p olarak görüntü kullanıyorum ama fsx ve p3dv4 oyunları oynuyorum bu oyunlarda nvdia ekran kartı uyumlu o yüzden bu ekran kartını düşünmüştüm

eski sistemim fx8320@4 ghz(hızaşırttım), 8gb rx480 ve 16 gb ram idi. Bf1 ve Bf5te bariz darboğaz yapıyordu. Pubg ve Rainbow Six Siege de ise çatışmalarda ani frame dalgalanmaları oluyor oyundan tad alamıyordum. Rx480 bile işlemci darboğazı yüzünden tam yükte çalışamıyordu

50 Kere anlatılıyor bilenlerden burada ama yine benzer sorular geliyor, ben tekrardan izah edeyim.

Bu sorunun tam doğru cevabı bazı durumlarda eder, bazı durumlarda etmez.

Unutmayın her oyun işlemci kasmıyor, işlemci kasmayan oyunlarda inanıyorum ki FX 8350 de sorun çıkarmayacaktır, günümüzün işlemcileriyle benzer performans sunacaktır.
İşlemci kasan oyunlar ise genellikle MMO oyunlar ve strateji tabanlı oyunlardır. Mesela yeni çıkan Hearts of Iron IV FX 8350'yi zorlayacaktır. Total War veya Civilization oyunları zorlaması muhtemel.
Minecraft da zorlayacaktır yer yer.
World of Warcraft gibi çoklu oyunlar da yoğun senaryolarda (pvp veya çok kişili raid gibi) yorabilir.

Bazı oyunlar da AMD'nin çoklu çekirdek yapısını destekliyor bu oyunlardan biri Crysis 3. Böyle tip bir oyunda da FX 8350 1070'i besleyebilecektir.

Eğer FPS - araba yarışı etc. oyunlarla meşgulseniz multiplayer olmadığı sürece FX 8350 zorlamaz
Ama Multi oyunların bir kısmında, mmo larda, strateji tabanlı oyunlarda sorun yaşayabilirsiniz.

Bu arada ek bilgi, amd rx480 ve 580 Battlefield 5te gtx 1060'dan daha fazla fps veriyor. Oyun daha optimize rx480 ve 580 için
50 Kere anlatılıyor bilenlerden burada ama yine benzer sorular geliyor, ben tekrardan izah edeyim.

Unutmayın her oyun işlemci kasmıyor, işlemci kasmayan oyunlarda inanıyorum ki FX 8350 de sorun çıkarmayacaktır, günümüzün işlemcileriyle benzer performans sunacaktır.
İşlemci kasan oyunlar ise genellikle MMO oyunlar ve strateji tabanlı oyunlardır. Mesela yeni çıkan Hearts of Iron IV FX 8350'yi zorlayacaktır. Total War veya Civilization oyunları zorlaması muhtemel.
World of Warcraft gibi çoklu oyunlar da yoğun senaryolarda (pvp veya çok kişili raid gibi) yorabilir.

Bazı oyunlar da AMD'nin çoklu çekirdek yapısını destekliyor bu oyunlardan biri Crysis 3. Böyle tip bir oyunda da FX 8350 1070'i besleyebilecektir.

Eğer FPS - araba yarışı etc. oyunlarla meşgulseniz multiplayer olmadığı sürece FX 8350 zorlamaz
Ama Multi oyunların bir kısmında, mmo larda, strateji tabanlı oyunlarda sorun yaşayabilirsiniz.
Crysis 3 bende orjinal olarak var. Amd fx 8320 ve rx480li sistemimde efsane kasıyordu. Msi afterburner ile baktım, Crysis 3 işlemciyi kullanmıyordu nedense ve bu yüzden fps drop sürekli oluyordu. Düşünülenin aksine pratikte benim amd sistemle çok uyumsuzdu Crysis 3. Geçenlerde ekran kartı aynı sadece işlemci 9600k oyun akıyordu. Sorun işlemciymiş.

Son düzenleme:

Hocam teşekkür ederim benim oynadığım sadece (flight sim X ve Prepar 3dv4) gibi simülatör oyunları böyle fazla bir beklentim de yok bu oyunlar da minumum 30 maksimimum 60 frame olsa bana yeter sıkıntı hava alanları senaryolarunda biraz kasıntı oluyor genelde 1080 gibi bir ekran kullanıyorum fazla masrafa girmeden aimukatör zevkimi yaşamak istiyorum ha birde bu oyun online oynanıyorki çok kasan bir online düzeni yok hani dedim ya alsam güzel olurmu siz hangi kartı önerirsiniz bu otun nvdia tabanlı kartlarda daha çok performans veriyor RX580 8gb mı Gtx1060 6 GB mı teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı