FX 8350 Sistem için Ekran Kartı Önerisi

• Konuyu başlatan Hyoma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 5.591
En son 2010 yılına kadar amd kullandım geçen ay bende amd ekran kartına şans vereyim dedim hepsiburada.com'dan 1.800 tl ye sıfır sapphire rx590 aldım sorunsuz geldi yazılım vs gayet geliştirilmiş overclock bile yaptım şuana kadar hiçbir problem yok 1 ay oldu.

driver anlamında amd üzüyor beni yoksa sıkıntı yok rx 570 580 bunlardan almaya karar verdim fakat bu seferde 4 mü 8 mi ona karar veremedim 8 gb daha iyidir diye düşünüyorum fakat forumda biraz araştırdım 8 gb yerine 4 alın falan gibi şeyler gördüm farklı konu başlıkları altında mantıklı gelmiyor ama bu adam bunu niye demiş diye düşünmeden de edemiyor insan

not : driver derken geçmişe dönük kartlarında güncel driver olmayışı

Elli bin defa yazmışımdır. Bir işlemcinin gücünü oyunlar belirlemez. FX işlemciler tek çekirdek performansında kötü olsa da çoklu çekirdekte hiçte fena değiller. Millet takmış bir darboğaz meselesine herşeye darboğaz diyip duruyor. Arkadaşımın işyerinde FX8350 ve 990FX anakart üzerinde GTX 980TI ile render alıyorlar. Gayette güzel 3D tasarım modelleme için kullanıyorlar eski sistem olmasına rağmen. Belki bir 6700K, 7700K değil lakin eski olmasına karşın hala güçlü bir işlemci.

Oyunlarda 8 çekirdeğin kullanımı yaygınlaşsa performansta devasa artış olacağını düşünüyorum, gerçe 4 çekirdek kullandığı halde oynayamadığım oyun yok illaki intel işlemciler göre tek çekirdekte düşük kalıyor buda fps düşürüyor ama kalkıpta oyunu bana 35-45 fps lere düşürecek kadar darboğaz yapmıyor bencede haklısınız.

driver anlamında amd üzüyor beni yoksa sıkıntı yok rx 570 580 bunlardan almaya karar verdim fakat bu seferde 4 mü 8 mi ona karar veremedim 8 gb daha iyidir diye düşünüyorum fakat forumda biraz araştırdım 8 gb yerine 4 alın falan gibi şeyler gördüm farklı konu başlıkları altında mantıklı gelmiyor ama bu adam bunu niye demiş diye düşünmeden de edemiyor insan

not : driver derken geçmişe dönük kartlarında güncel driver olmayışı
Açıklamaya çalışayım:

Diyelim siz RX 570 8 GB almaya karar verdiniz ve aldınız. Sonra herhangi bir oyuna girip ultra ayarlara aldınız ve VRAM kullanımı 5-6 GB oldu. Eee peki FPS ne oldu? Düştü:) Peki düşmemesi için ne yapmak gerek? Ayarları düşürmek. Ayarları düşürünce ne oldu? VRAM kullanımı azaldı ve 4 GB yeterli olmaya başladı:)

Evet RX 570 güçlü bir kart ancak unutmamak gerek kendisi 1050 Ti'ye rakip olarak tasarlandı ve 1060'dan bir tık güçsüz.

Bence RX 570 için bütçen varsa RX 570 8 GB yerine 580 4 GB almanı öneririm.

Açıklamaya çalışayım:

Diyelim siz RX 570 8 GB almaya karar verdiniz ve aldınız. Sonra herhangi bir oyuna girip ultra ayarlara aldınız ve VRAM kullanımı 5-6 GB oldu. Eee peki FPS ne oldu? Düştü:) Peki düşmemesi için ne yapmak gerek? Ayarları düşürmek. Ayarları düşürünce ne oldu? VRAM kullanımı azaldı ve 4 GB yeterli olmaya başladı:)

Evet RX 570 güçlü bir kart ancak unutmamak gerek kendisi 1050 Ti'ye rakip olarak tasarlandı ve 1060'dan bir tık güçsüz.

Bence RX 570 için bütçen varsa RX 570 8 GB yerine 580 4 GB almanı öneririm.

dediklerinize göre 580 in de 8 gb li sini almak icabetmez mi psu yetse r9 390 almak isterdim

Bu tür parçaları birkere alıyorsunuz almışken bence iyisi olsun sizin için çok daha iyi olur birde bu yönden düşünün bana kalsa rx590 veya rx580 8 gb tavsiye ederim overclock performansıda iyidir son kararı siz vericeksiniz.

Bu tür parçaları birkere alıyorsunuz almışken bence iyisi olsun sizin için çok daha iyi olur birde bu yönden düşünün bana kalsa rx590 veya rx580 8 gb tavsiye ederim overclock performansıda iyidir son kararı siz vericeksiniz.

dediğin gibi uzun vade li bir yatırım olur onları tercih etmek fakat 3 sene sonrasında arızalandıgında insanı üzer daha insancıl rakamlara alabilmiş olsak fazla koymaz tabi :)

Bazı arkadaşlar işlemci hakkında 580 ve 1060 için darboğaz olur demişler :D :D Zamanının 8 çekirdekli efsane FX işlemcisidir kendileri. Bahsi geçen kartları çok rahat besler. 580 al geç hiç uğraşma.

Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA

umarım sizlerde de düzgün görüntülenebilir burda 5 kart var kısmetse 1 tanesi benim olacak bu sayfadan daha uygununu bulamadım bunlar için. eğer sizlerde de bu liste görülüyor ise baştaki ve sondaki ekran kartında 2 adet güzel oyunda hediye ediliyor ve sormak istediğim şey ise rx 570 8 gb ile rx 580 8 gb arasında yaklaşık 400 tl fark var bu fark gerçektende 400 tl edermi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı