FX 8350 ve MSI RX 480 8GB Oyun Performansı Sorunu

@Oguz P. Dostum İ3 6100 ve GTX 970 ile darboğaz yaşıyor musun? Bende i3-6100 ve RX 470 toplamayı düşünüyorum, darboğaz pek olmaz heralde.

Herhangi bir problem yaşamıyorum. Ortalama CPU kullanımı güncel oyunlarda maksimum olarak çekirdeklerde en yüksek %60-65 arası bir değer alıyor.

Herhangi bir problem yaşamıyorum. Ortalama CPU kullanımı güncel oyunlarda maksimum olarak çekirdeklerde en yüksek %60-65 arası bir değer alıyor.

Hocam Hangi servise götürdün aynı sorun bende de var

Arkadaşlar selam.

İşlemcim (FX 8350) dün akşam kurum olarak bilgisayar parçaları satın aldığımız firmanın teknik ekibi tarafından test edildi. Darboğaz yapıyor denen işlemci; MSI GTX 1070 Gaming X 8 GB ekran kartı, 16 GB Kingston HyperX RAM, Samsung 240 GB SSD, Gigabyte 990XA anakart ve 700 Watt Thermaltake PSU ile test edildi.

SONUÇ: GTA 5 2K'da ultrada alınan FPS değeri 110 arkadaşlar. İşlemci darboğaz yapmıyor. İstanbul'da yaşayıp inanmayan varsa buyursun beraber gidelim hafta sonu. Firma Kadıköy'de. Sistemdeki sorun PSU ve HDD imiş. Ancak; ben işlemci, anakart ve ekran kartımı iade edip, i7'li sistem kurdum. Aynı testi i7'li makinada yaptık ve 25-30 FPS fark etti gerçekten.

Buradan şu çıkıyor ve tartışması artık yapılamaz, ben gözümle gördüm yapan yapsın beni bağlamaz tabii ki. Intel i7 6700K, FX 8350'den kesinlikle çok net üstün. Ama FX 8350 için ileriye dönük artık alınmaz lafına kesinlikle katılıyorum, darboğaz lafı ise külliyen yalan.

İşlemci, anakart ve ekran kartımı iade ettim. Yarın satın almaya gittiğim sistem;
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Gaming X 8 GB
  • İşlemci: Intel i7 6700K + Deep Cool Gammax 140 mm Fan
  • Anakart: Gigabyte Z170-HD3P 3466 MHz (O.C.)
  • Harddisk: Samsung 250 GB 750 Evo + WD 3.5" 1 TB Caviar Blue SATA 3 7200 RPM 64 MB Cache
  • RAM: Corsair 2x8 16 GB 2800 MHz Vengeance DDR4
  • PSU: Cooler Master G750M 80 Plus 750 Watt (744 Watt gerçek güç) Modüler
  • Kasa: Zalman R1 (Yarın fikrim değişebilir)
  • Monitör: LS24F350 4 MS 72 Hz FreeSync (Önceden almıştım) Zaten G-Sync'e o paraları vermezdim.
FX 8350'li sisteme zaten toplam 3000 civarı ödeyecektim. 3000 liraya eski bir işlemciye göre sistem kurmaktansa; sizlerinde gözümü açması ile birlikte 5900 TL'ye bu sistemi kurdum. :)
Allah herkese daha iyilerini almayı nasip etsin, kim neyi gerçekten istiyorsa Allah nasip etsin inşallah.

Bu sistem ile de 2-3 sene ayar kısmadan (çok ekstrem ayarlar dışında) ultrada 1080'de en kötü 60 FPS alamazsın diyen olursa herhalde kasayı yarın akşam 5. kattan aşağıya atarım :) Gücüm daha fazlasına yetmiyor ki bütçemi çok çok aştım.
Hocam hangi servise götürdün banada söylermisin

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı