FX 8350 ve R9 380 darboğaz sorunu

OxyGennn

Kilopat
Arkadaşlar bütün oyunlarda FPS düşüyor 20-25 saniye arayla ayar yükseltsemde, düşürsem de fark etmiyor. GPU %0, CPU %50-60 arası geziyor. Ekran kartı sistemime ağır mı geliyor, anakart mı yetersiz anlayamadım. Resimdeki gibi GPU %0 olunca FPS yerlerde geziyor.

Sistemim:

• Ekran Kartı: ASUS STRİX R9 380 4GB 256Bit
  • Anakart: Asus M5A78L
  • İşlemci : AMD FX8350
  • RAM: 4+4 GB DD3
  • PSU: HYPER 700W

aaa.png

Son düzenleyen: Moderatör:
FX serisi için normal bir durum. Yeni nesil mimarilere geçiş yapmanız gerekiyor.

Overclok yapmanız iyi olur. Ben 4.7 GHZ'da FX 8350 ile 15-16 ay kadar GTX 970 kullanmıştım herhangi bir darboğaz yoktu.
8350 R9 380 ile darboğaz yapacak bir işlemci değil, sorunun kaynağı başka bir şey olabilir. Muhtemelen RAM'lerin 8 GB olmasından kaynaklanıyor ve sık sık FPS drop yaşıyorsunuz. Ben 16 GB DDR3 RAM kullanıyordum o sistemde.
8. DK PUBG testi https://www.youtube.com/watch?v=6iD8C8eEnK0&t=472s

Son düzenleme:
Virus taraması yapın, en son sürücüleri kullandığınızdan emin olun, eğer ekran kartı sürücüsü son versiyonda R9 380 ile problem yaşatıyorsa internetten stabil bir sürümünü kurun fakat önce eskisini silin. HDD sağlıklı durumda mı onu kontrol edin, arkaplanda çalışan uygulamaları manuel olarak gözlemleyin, ayrıca işlemci için ayrı, ekran kartı için ayrı benchmark testleri uygulayın ve sonuçları diğer FX8350 ve R9 380 kullanıcılarının sonuçlarıyla karşılaştırın. Tüm bunları yaptığınızda sorun kendini ele verecektir diye umuyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı