FX 9370 işlemci ısınma ve PC kapanma sorunu

TunaySk

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemim şu şekilde;
  • Asus M5A97 r2.0 DDR3 anakart
  • FX 9370 4.4. GHz işlemci
  • Sapphire 2 GB 256 bit HD 7850 ekran kartı
  • Hyper Evo 212 işlemci soğutucusu
  • 2x8 16 GB 1333 MHz RAM
  • 1 TB Seagate Barracuda HDD

İşlemcim çok fazla ısınıyor ve bilgisayarın kapanmasına neden oluyor. Bu sebepten ötürü işlemcimi %100 gücü ile çalıştıramıyorum ve gelişmiş güç seçeneklerinden işlemcinin maximum performansını %60 gibi değerlerde tutuyorum ki çok fazla ısınmasın ve bilgisayarı kapatmasın. Oyun oynarken teorik olarak işe yarıyor, oyunları oynayabiliyorum fakat pratikte FPS drop problemi yaratıyor. Örneğin Shadow of Mordor oynuyorum orta - high ayarlarda 60 FPS alırken combatlarda, sahne geçişlerinde vb. durumlarda FPS 6-7'ye düşüyor ve tekrardan 60 FPS'e çıkıyor. Benchmark testinde bile minimum FPS 7 maximum FPS 70, avg 50-55 civarı oluyor. İşlemci macunu yenilemek bu probleme çözüm olmuyor. Bunun dışında ne önerirsiniz arkadaşlar?
Farzedelim ki işlemcinin ısınma sorununu çözdük sizce bu sisteme GTX 1060 ve 128 GB SSD upgrade yapmak mantıklı mıdır yoksa bu bilgisayarı elden çıkartıp yeni bir DDR4 Ryzen bir sistem kurmak mı daha mantıklı?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek sıkıntı ısınma olmayabilir. Anakart 140W'a kadar işlemci desteklerken siz 220W bir işlemci kullanıyorsunuz. Sistemi elden çıkarıp yeni nesil bir sistem toplamanızı öneririm.

Anakartınız ile işlemciniz tamamen uyumsuz. Ne yaparsanız yapın düzen tutmaz bu sistem. İşlemcinizi 8350 gibi işlemcilerle takas edebilirseniz daha mantıklı olur. Aradaki performans farkınıda O.C ile kapatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…