FX 9370 sıvı soğutma olmasına rağmen çok ısınıyor

x Corps

Femtopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle sistemim şu şekilde;

AMD FX 9370 işlemci
970 Gaming (MS-7693) Anakart
16 GB DDR3 RAM
RX550 2 GB ekran kartı.

İşlemci ve anakartı arkadaştan alıp sistemi yükseltmek istedim. Lakin sistemi toplarken ısınma sorunu mevcuttu. Kapağı açık bir şekilde oynarken ısınma sorunu yaşamıyordum. Bende bu durumdan sıkıldığım için bir sıvı soğutma almak istedim.

Bir PC teknik servis ile görüştüğümde, 650 TL'ye Deep Cool Gammaxx L120T sıvı soğutmasını aldım. (1,5 haftadır siparişin gelmesini bekledim o ayrı bir durum.)

Tam sorunum çözüldü derken, ısınma sorunu devam ediyor. Sıvı soğutmanın arka fanından soğukluk geliyor, hissediyorum. Ama soğutmanın yaptığını tam olarak hissedemiyorum. Yapıyor ise işlemciyi mi soğutamıyor onu pek anlamadım. Yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için sistemi gösteremiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı? Nette araştırdığımda anakart işlemciyi desteklemiyor o yüzde soğutamıyor vb gibisinden yazılar okudum. Ayrıca stok fan ile kasa açıkken FPS düşmesi ve ısınma yemezken, sıvı soğutma ile kasa kapalıyken ısınma, kasa açıkken ısınmasa bile FPS düşmesi alabiliyorum. CoreTemp64 ile test ettiğimde maksimum 80 gösteriyor ama daha önce böyle FPS düşmesi yemiyordum. Acaba sorun ne? Yardımcı olabilecek biri var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı