FX 9590 Sistemin Oyunlarda Kilitlenmesi

@qualityKnowledge O Anakartların ne kadar güç verdiklerini öğrenebilirsin. O işlemciyi tam performansta çalıştıracak Anakart Türkiye'de yok, o Anakartlar sadece o işlemciyi çalıştırmaya yarar, işlemciyi tam performansta çalıştırmaz.
 
İşlemci kötü değil fakat almadan önce gerekli anakart'ı danışmanız lazımdı. Eğer istediği Watt değerini anakart veremiyorsa, kilitlenme sorunları normaldir.
 
Piyasada en fazla 140W veren anakart var. TDP 220W diye işlemci 220W çekecek değil. İyi soğutulursa sıkıntı olmadan tam performansda çalışır. Araştırırsanız 8350 5GHZ hıza çıkartıldığında 9590'a göre daha fazla güç harcıyor ancak donma olmuyor. Bu durumda anakart arızalı, işlemci arızalı, soğutma yetersiz ve ya PSU sıkıntılı olabilir. Ben böyle düşündüm.
 
Hala anakarttan diyen mi var hocam? Dün yorum yapmıştım.. Neyse kolay gelsin umarım çözersiniz. Polemik istemiyorum ben, siz haklısınız.
 
@osos11 Hala o işlemcinin nesini savunuyorsun? O kadar güç harcaması için 8 çekirdekin aynı anda çalışmasına gerek yok. Ona bakarsan 4 çekirdek destekleyen oyunlarında sayısı az. 4 çekirdek kullanmıyor diye az mı güç çekecek.
 
Diyecek laf yok! 4 çekirdekte 220W, 8 çekirdekte 220W tüketiyor öyle mi? Aynen devam!
 
Fx 9590'ın maksimum TDP'si odur. Yani her kullanışta 220W çekmez. Ona bakılırsa aynı yük altında Fx 9590'da 180W enerji harcıyor i7 5820K'da. TDP olayını çok yanlış anlamışsınız siz.
 
Biraz araştırdım. 220W destekli hiç bir AM3+ anakart bulamadım. Türkiye de olmayan bu işlemcileri besleyebilecek anakart hangisi?
Dostum ben Fx 9370 islemcimle gigabyte 990fxa-ud5 anakartı kullanıyorum suana kadar bir sıkıntı yasamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…