FX8350, RX 580'e darboğaz yapar mı?

bloodware

Femtopat
Sistem özellikleri:
------------------------------------
AMD FX 8350.
Cooler Master Hyper 212 Evo.
ASUS Crosshair V Formula Z.
XFX RX 580 8 GB.
G.Skill tridendx 2133MHz (2x8GB)
SanDisk Extreme 120GB.
WD Black 1TB.
Aerocool Strike X ST Full Tower.
High Power 600W 80+ Bronze.

Monitör:
AOC G2460VQ6 75Hz 1ms 1920X1080.
-----------------------------------
  1. Sistemi ilk aldığımdan beri Sapphire HD7850 2 GB kart ile kullanıyordum artık geliştirme vaktinin geldiğine karar verip ekran kartını 2.el 400TL'ye sattım(1 fanı arızalıydı) Gaming gecesinden RX580 8 GB 1250TL'ye aldım. Sizce iyi mi yapmışım?
  2. FX8350-RX580 8 GB 1080P çözünürlükte FreeSync destekli 75Hz monitörde darboğaz sorunu yaşar mıyım? Bu sorunları nasıl aşabilirim örneğin oyunları yüksek grafik ayarlarında oynamak FreeSync, v-Sync gibi ayarları açmak?
  3. Darboğaz yaşamamak için overclock ne kadar nasıl yapmalıyım? (Kasam Full Tower 1X (14cm egzoz fan) 2X(20cm üstte) 1X(20cm önde) işlemci soğutucusu Hyper 212 Evo, termal macun Arctic MX4 (kasaya (anakart işlemcinin arkasına) eski tip egzoz fanı takabilirim 12Cm'lik elimde olması lazım eski sistemdeki fanlardan ))
  4. Overclock konusunda rehber olarak önerebileceğiniz yardımcı olabileceğiniz kaynak var mı ?(Video, overclock yazılımı, Benchmark programı ..) voltaj vererek tek tek mi denemeliyim? Sistemimde sadece RAM'leri ilk günden beri overclocklu kullanıyordum 2133MHz işlemciye overclock hiç denemedim.(4.1GHz sıcaklık sıcaklıklarım boşta 20-30 Full yükte Max 55 derece.

Yorumlarınızı düşüncelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakma riski olmaz ancak %20lik bir performans kaybı aşırı fazla. Aldığın ekran kartının 5'te birini kullanamıyorsun.

%4 - %5'lik performans farkları bile günümüz ülke piyasasında 300-400TL fiyat farkına sebep oluyor. Giriş seviye kartlarda daha da fazla.
tek çekirdek yüzünden yaşanan tahmini %20 lik performans kayıpları düzgün bir overclokla tahmini şuanki sistemime göre % kaçlarda düşürülebilir (belki sıvı soğutma olsaydı işler değişebilirdi ama)

Tek çekirdek yüzünden yaşanan tahmini %20'lik performans kayıpları düzgün bir overclokla tahmini şu anki sistemime göre % kaçlarda düşürülebilir (belki sıvı soğutma olsaydı işler değişebilirdi ama)

Hocam baktığım, araştırdığım kadarıyla 4.6 - 4.7 ve 5.0GHz overclock edenlerde aşırı derecede ısı farkı oluşmuş. 4.6 60-64 derecelerde, 4.7 70 derecelerde, 5 ise 80-84 derecelerde çalışıyor. Farka bakmak istersen 4.6 ve 4.7 overclocklayanlarda 3-6FPS farkı, 5.0a overclocklayanlarda ise 8-10 FPS farkı oluşuyor. Tabi oyuna göre de değişir. Ama bana sorarsan birkaç FPS için işlemciyi 25 derece daha sıcak kullanmak değmez yani.
Hocam baktığım, araştırdığım kadarıyla 4.6 - 4.7 ve 5.0GHz overclock edenlerde aşırı derecede ısı farkı oluşmuş. 4.6 60-64 derecelerde, 4.7 70 derecelerde, 5 ise 80-84 derecelerde çalışıyor. Farka bakmak istersen 4.6 ve 4.7 overclocklayanlarda 3-6FPS farkı, 5.0a overclocklayanlarda ise 8-10 FPS farkı oluşuyor. Tabi oyuna göre de değişir. Ama bana sorarsan birkaç FPS için işlemciyi 25 derece daha sıcak kullanmak değmez yani.

Ekleme de yapayım; 4.8'e overclocklayan bir adam %8'lik bir performans kazanmış tek çekirdekte. Cinebench sonuçlarında da stock ile 4.5 farkı 90 puan.
Tek çekirdek yüzünden yaşanan tahmini %20'lik performans kayıpları düzgün bir overclokla tahmini şu anki sistemime göre % kaçlarda düşürülebilir (belki sıvı soğutma olsaydı işler değişebilirdi ama)

Yani sisteminiz ekran kartınıza göre çok düşük. Bence AM4 Soket işlemci, anakart yükseltmesi yapın. Tabii yine de siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı