G.Skill 8 GB vs XPG 8 GB

kudal

Kilopat
Bütçem kısıtlı olduğu için işlemci yerine şimdilik 8 GB RAM olan sistemime 8 GB daha eklemek istiyorum. Kullandığım işlemcim 2200G. Ancak kullandığım RAM’i Vatan PC’den almıştım şimdi ise stokta yok gözüküyor. Ne yapmalıyım? Kasanın içi biraz şık gözüksün diye açıkcası XPG RGB RAM'de almak istemiyorum değil açıkcası ancak onlar CL 16 değerine sahip. Öyle olursa Dual Channel çalışır mı? Ve yanımdaki RGB olmadığı için sırıtır mı acaba? :)
Kullandığım RAM: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Yanına istediğim: XPG 8GB Spectrix D41 3000MHZ CL16 RGB DDR4 Kırmızı Ram - AX4U300038G16A-SR41 | Adeks Store

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift kanal kullanımda en yüksek ve sorunsuz performansı elde etmek için RAM'ler aynı marka ve aynı model olmak zorundadır eğer imkanlar dahilinde aynı model olamıyor ise aynı markanın değerleri en yakın iki modeli olmalıdır... Farklı marka kullanmanız zorunlu ise değerleri aynı olan RAM'leri alabilirisiniz fakat çalışma konusunda kesin ihtimal veremiyoruz maalesef.

Aynı markanın CL15 değerini bulamadım o yüzden öteki markaya sardım sanırım. CL15 RAM yanına aynı ürünün CL16'sını takmak sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı