G.Skill Trident Z Neo 3600 MHz RAM'in kaç MHz olarak çalıştığı nasıl test edilir?

istanbul2023

Picopat
Anakart
MSI B550 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 7 3700X
Merhabalar,

G.Skill Trident Z Neo 2x16 32GB RAM 3600 CL16 aldım. MSI B550 Tomahawk anakartım var. XMP denilen bir ayar yapılıyormuş. RAM ilk takıldığında default olarak sistemde düşük görünüyormuş bunun için BIOS'tan elle ayarlamak gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba? Diğer bir sorum ise BIOS'tan ayarladıktan sonra gerçekten 3600'de çalıştığını nasıl test edebilirim?

Merhaba,

G.Skill Trident Z Neo 2x16 32 GB RAM 3600 CL16 aldım. MSI B550 Tomahawk anakartım var. XMP denilen bir ayar yapılıyormuş. RAM ilk takıldığında default olarak sistemde düşük görünüyormuş bunun için BIOS'tan elle ayarlamak gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba? Diğer bir sorum ise BIOS'tan ayarladıktan sonra gerçekten 3600'de çalıştığını nasıl test edebilirim?

BIOS menüsüne girdiğinde gözükür veya görev yöneticisinde performans bölümünde belleğe tıklayınca hız kısmında yazar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı