Çözüldü G.Skill Trident Z Neo F4 taktıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çağlar0707

Kilopat
Katılım
22 Ağustos 2016
Mesajlar
1.179
Çözümler
23
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, arkadaşım bilgisayarına yeni bellekler aldı. Eskiden 1 adet 8 GB bellek modülü vardı şimdi ise bilgisayarı kapatıp gücünü kestikten sonra eski belleği söküp yerlerine 2x8 GB 3600 MHz CL16-19-19-39 bellekler taktı. Anakartı 3200 MHz bellek destekliyor. Fakat ekrana görüntü gelmiyor. Pili söküp takmayı, eski bellekleri geri takmayı, sadece bir adet bellek takmayı denedik fakat bir türlü görüntü alamadık. Ne yapabiliriz? Teşekkürler.

Anakart: ASUS Prime B350M-K.
Bellekler: G.Skill Trident Z Neo F4-3600C16D-16GTZNC
Ekran Kartı: ASUS Expedition GTX 1050 Ti
 
Son düzenleme:
Çözüm
İşlemci soğutucusu kontrol etmekte fayda var yine de.
Şey bilgisayar şu an tek bellek ile çalışıyor. Her iki bilgisayara da ikinci bellekleri takamadık. Farklı yerlerde oturuyoruz.
Sorunu şu şekilde çözdük: İlk başta her iki belleğinde düzgün çalıştığından emin oluyoruz, sonra 1. belleği en sağdaki 2. slota takılarak bilgisayar çalıştırılıyor. Daha sonra onu çıkarıp diğer belleği sağ slota taktıktan sonra bilgisayarın çalışıp çalışmadığına bakıyoruz. Sonra çıkardığımız diğer belleği ilk slota taktığımızda 16 GB gözüktü. Herkese teşekkürler.
Monitörden gelen kabloyu anakarta mı taktınız acaba? Basit bir hata yapmış olabilirsiniz. Sorunu RAM'ler dışında arayın.
Hayır ekran kartına takılı. Ekran kartı fanları dönmüyormuş. Isınmadığı için dönmediğini düşünüyoruz. Bir sorayım.
Onboard'dan da görüntü alamıyoruz.
 
Son düzenleme:
Kartların fanları belli ısıya kadar dönmez. Orası normal. Görüntü alamıyorsunuz anakart üzerinde kırmızı bir ışık yanıyor mu? Dilersen şöyle yap.
BIOS pilini çıkartıp birkaç dakika bekle ve ardından RAM'leri takıp, tekrar sistemi çalıştır.
 
Sadece elektrik varken bir tane turuncu ışık yanıyor. Kılavuza baktım, anakartta galiba herhangi bir uyarı ışığı bulunmuyor.
Evet arkadaşım tek 8 GB eski ram modülünü aynı özelliklere sahip başka bir bilgisayara taktı, o bilgisayarda da aynı bellekten bir tane daha vardı, bilgisayar çalışmadı; sökünce tekrar çalıştığını söyledi. Demek ki sorun bellekler 16 GB çift kanal olunca çalışmıyor, ama kendi bilgisayarı 8GB yeni bellek ile çalışmıyor. Şimdi Eski belleğini takıp kendi bilgisayarını çalıştırmayı deneyecek. Son düzenleme: Eski 1 adet 8 GB bellek ile bilgisayar çalıştı. Özetle, bilgisayarlar eski yeni farketmeksizin 2x8 GB bellek ile sorun çıkartıyor.
Son durum: yeni eski farketmeksizin tek 8GB bellek ile açılıyor. 2x8 toplamda 16 GB bellek ile sistem açılmıyor. Son sorun budur uygunsa yeni konu açabilirim.
 
Son düzenleme:
Bellekleri set olarak mı satın aldınız?

Aynı marka bellekler bile uyumsuz olabiliyor.

  • BIOS güncellemeyi deneyiniz.
  • Soğutucuyu çok sert monte etmediğinizden emin olunuz.
  • CPU pinlerinin yamulmadığından emin olunuz.
Eski bellekler de yeni bellekler de beraber çalışmıyor. Fakat her biri tek başına çalışıyor. Bilgisayarlardan birinini BIOS'u güncel diğerininki eski. Evet yeniler set eskiler değil.
 
Demek istediğim tek kutudan iki bellek çıkıp çıkmadığıydı.

Örneğin 2 x 8 GB olarak tek kutudan.
Evet, yeni bellekler tek kutu eskiler ayrı ayrı alındı. Her iki bellekler de bir arada çalışamıyor. Amacımız bilgisayarların birine 2*8 eski, diğerine 2*8 yeni Trident Z bellekleri takmak.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı