G.Skill Trident Z RAM Frekans Sorunu

Teknobyte

Hectopat
RAM frekanslarını 3466 MHz çektim. Fakat testlerde oyunlarda hiçbir şekilde çökme olmuyor. Stabil bir şekilde çalışıyor. Ancak bilgisayarla işim bittiğinde kapatıyorum. Ertesi gün açmaya geldiğimde kasa çalışıyor. Fakat ekrana görüntü gelmiyor. EZ Debug LED üzerinde CPU LED yanıyor. Kasayı kapatıp açıyorum düzeliyor. Ayrıca 4 5 saat boyunca oyun oynuyorum. Oyunda sorun yok fakat oyundan çıktıktan sonra Windows üzerinde ve internet tarayıcısı üzerinde yerel videolarda kulaklığa ses kekeleme şeklinde geliyor. Bilgisayarı tekrar başlatınca düzeliyor. BIOS versiyonu 7a38VPa siyah ekran sorununu her zaman yapmıyor. Sorunların kaynağını bulmak adına XMP profilini kapattım. Bir hafta test ettim. Sistem kararlı bir şekilde hatasız çalışıyordu. XMP açtım ve RAM frekanslarını 3466 MHz tekrar ayarladım. Bu sefer DRAM voltajını 1.35 ayarladım. O şekilde 1 hafta kullandım. 1 kez siyah ekran hatası aldım. Anakartın kendi ayarladığı 1 adet XMP profili var 3600 MHz olarak görüyor fakat anakartım 3466 MHz desteklediği için DRAM frekansı kısmından 3466 MHz seçiyorum. Otomatik olarak DRAM voltajını 1.34 yapıyor. Ben 1.35 denedim çok nadirde olsa 1 kez hata gördüm test süresi boyunca hata dediysem yukarda belirttiğim gibi testlerde oyunlarda hiçbir sorun yok işim bitince bilgisayarı kapatıyorum. Ertesi gün açtığımda siyah ekran şeklinde kasa çalışıyor. Tekrar kapatıp açtığımda sorunsuz bir şekilde devam ediyorum. Şimdi sorumuza gelelim DRAM voltajını 1.36 yapmalı mıyım? Manuel RAM frekansı yükseltirken nelere dikkat etmeliyim. Sanırım elle sadece RAM voltajı ile oynamayla manuel RAM frekansı arttırmış sayılmıyoruz. Zira RAM ile ilgili birçok ayar mevcut BIOS üzerinde bu konuda tecrübesi olan biri yardımcı olursa sevinirim.

Sistem bileşenleri.
  1. MSI B450M Bazooka V2.
  2. AMD Ryzen 5 3600.
  3. cRGB DDR4-3600MHz CL18-22-22-42 1.35V 16 GB (2x8GB) F4-3600C18D-16Gtzr.
  4. Sapphire RX 5700 XT Nitro+
  5. Cooler Master gx-2 80+ 750W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…