G102 Orta Tuş Algılamama Sorunu

Brandt

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Logitech G102 model bir mouse kullanıyorum. Orta tuşu bazen algılamıyor, sertçe basmam veya ardı arda basmam gerekiyor. Garantiye göndersem 1 aydan aşağı gelmeyecek. Evde yapabileceğim bir müdahale var mıdır buna?

Son düzenleyen: Moderatör:
Logitech'e sorun anlatıp mail atabilirsin. G402'de benzer bir şey yaşamıştım ve yenisini gönderdiler. Tabii ki 2-3 hafta civarı sürüyor. Evde uğraşma, sonra garanti dışı bırakırsın.
Mouse'u temizlerken skatezlerinden birine yanlışlıkla hasar vermiştim, onu düzeltmek için komple söktüm ve skatezsiz kalmıştım. Bunun için skatez talebi oluşturdum daha 1 ay olmadı, Hollanda'dan 2 günde gönderdiler. Şimdi bunun üstüne mouse'un orta tuşu bozuk demeye utanırım ya Mezarcı sanar adamlar.

Onlar gönlü bol adamlar merak etme sen.

Evde müdahale etme daha kötü edersin falan o yüzden garantiye gönder. 1 ay yedek mouse ile idare edersin.

Arkadaşlar internetteki araştırmalarım sonucunda sorunu çözdüm. Bu bilgiyi Logitech'in müşteri temsilcisinden almış sorunu çözen arkadaş. Elinizde kompresör varsa tekerlek yuvasına tutun, eğer yoksa çok güçlü bir şekilde tekerlek yuvasına üfleyin. Bu sayede içindeki tozları temizlemiş oluyoruz. Bu toz tanecikleri mouse'un içinde biriktiği için tutukluk yaşanmasına sebep olabiliyormuş.

Mouse'un tekerlek kısmına çok güçlü bir şekilde 3-4 defa üfledim ve gerçekten inanılmaz sonuç aldım. 100'den fazla orta tık denemesi yaptım, bir kere bile takılma yaşamadım. Önceden her 5 tıktan 3 tanesini algılamıyordu. Bu kadar basit bir çözümünün olması hayrete düşürüyor. Ama gerçekten güçlü üflemeniz lazım, ben üfledikten sonra 1-2 saniye başım döndü siz düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…