G24F-2 Ölü piksel veya sıkışmış piksel problemi

JCDenton

Kilopat
Daha fazla  
Monitör
GIGABYTE G24F-2
Merhaba,
Gigabyte G24F-2 modeli yaklaşık olarak 3 gündür kullanmaktayım aldığımda tüm ölü piksel, ghosting vs. testlerini yaptıktan sonra hiçbir problem ile karşılaşmadım. Ama bugün bilgisayarımı açtım ve CS:GO oynadığım sırada gözüme monitörün sağ alt tarafında piksel üzerinde bulunan farklı bir renk dikkatimi çekti ve bunun ne olduğunu anlayamadım internette araştırdığım veriler doğrultusunda düşüncem sıkışmış piksel olduğu yönünde ama emin değilim bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Aynı zamanda ürünü İtopya üzerinden almıştım böyle bir durum oluştuğu zaman İtopya nasıl bir politika izlemektedir. Aşağıda ekte bulunan görsellerde de gözüktüğü gibi ölü piksel test sitelerinde yaptığım testlerde sadece mavi ve yeşil üzerinde bu pikseli görebiliyorum.

olupixelyesil.jpg olupixelbeyaz.jpg

Aynen, garantisi devam ediyor yarın direkt olarak ürünü İtopya'ya götüreceğim zaten ama okuduğum yazılarda Gigabyte monitörleri için en azından 1 adet ölü pikseli kapsam dahilinde saymıyor vs. diye okumuştum.
Gigabyte için öyle olabilir bilgim yok ama İtopya müşteri memnuniyeti için değiştirmeli diye düşünüyorum.

Gigabyte için öyle olabilir bilgim yok ama İtopya müşteri memnuniyeti için değiştirmeli diye düşünüyorum.
Maalesef, şimdi İtopya'dan geliyorum ve müşteri hizmetlerinin bana söylediği şey şu "internet üzerinden yapılan alışverişlerde sadece 14 günlük cayma hakkının kullanılabileceği veya iade alınabileceği" bu durumda zararda olacağımı ve garantileri altında olmasından bahsetmeme rağmen Gigabyte vb. firmaların 3 ölü pikselden aşağı kabul etmediklerini söylediler ve onların yapabileceği bir şey olmadığından bahsettiler.

Bende de aynı durum olmuştu hocam G24F-2'de, monitör geldiğinde sıfır ölü-sıkışmış piksel vardı. Bir süre sonra ekranda sıkışmış piksel oluştuğunu farkettim. İade imkanın vardı ama 1 piksel için değmez diyordum, umarım bir sorun çıkarmaz sonradan.

Bende de aynı durum olmuştu hocam G24F-2'de, monitör geldiğinde sıfır ölü-sıkışmış piksel vardı. Bir süre sonra ekranda sıkışmış piksel oluştuğunu farkettim. İade imkanın vardı ama 1 piksel için değmez diyordum, umarım bir sorun çıkarmaz sonradan.
Benim de endişem aynı sonradan sıkıntı oluşturur mu oluşturmaz mı sorusu.

Son düzenleme:
Sonuçta üründe bir kusur oluşmuş, kullanıma etkisi var. Garanti süresi içinde bunu çözmeleri gerekli. Vaktiniz varsa THH ile süreci görüşebilirsiniz, benim hakim olduğum bir konu değil.

Sonuçta üründe bir kusur oluşmuş, kullanıma etkisi var. Garanti süresi içinde bunu çözmeleri gerekli. Vaktiniz varsa THH ile süreci görüşebilirsiniz, benim hakim olduğum bir konu değil.
Yapabileceklerinin ürünü alıp garanti için gigabyte firmasına yollayıp gigabyte üzerinden onay gelirse değişim yapılabileceğini söylediler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı