G3258'den daha iyi bir performans vermiyor olmasına rağmen sırf hyperthreading teknolojisi var diye insanları neden 150 lira zarar etmeye teşvik ediyorsunuz ki? Öyle bir övülüyor ki işlemci gören arada dağlar kadar fark var sancak değil 150 liraya değil 50 liraya bile değmez aradaki fark.

@BERWAR Hala aynı şeyleri geveleyip duruyorsun. Şimdiye kadar 4. ve 5. nesil intel işlemcilerin çoğunu kullandım bunlardan biride i3 4160 ile nerdeyse birebir aynı olan i3 4150.
Daha iyi bir işlemci aradaki farka değer madem somut bir şey göster inanalım değil mi? Ben dediğim gibi işlemciyi geçici olarak kullanıyorum zaten test videolarından sonra muhtemelen yine değişecek bir insan bir ürünü sırf kendi kullandığı için övüyorsa ve bundan haz duyuyorsa aptaldır bu kadar açık ve net söyleyim, hayatta en nefret ettiğim şeylerden biriyle suçluyorsun beni neye dayanarak bilmiyorum. Ben G3258 harika bir işlemci demiyorum fiyat/performans olarak harika bir işlemci ve i3 4160 ile aşağı yukarı aynı performansı veriyor kesinlikle 150 lira gibi bir farka değmez diyorum.
G3258 yerine i3 4160 önermek yeni moda oldu ama çoğu trend şey gibi "gereksiz"! Referans olarak buraya bakabilirsin. Sosyaldeki kopyala-yapıştırcılar değil işini bilen sektördeki en bilgili ve saygı duyulan insanlardan biri söylüyor bunu.
İntel G3258 sistemde R9 280 darboğaz yapar mı?

İ3 4160, G3258 gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda sıkıntı yapmıyor o kadar diyoruz anlamıyorsun, İ3 4160 yerine bende İ5 işlemci alması taraftarıyım ancak bütçesi yok. Fiyatına göre güzel bir işlemci bunu inkar eden yok. Bende olsam G3258'den İ3 4160 geçmem, yalnız İ3 4160 biraz daha iyi bir işlemci.

Somut bir şey göstermeyeceksen aynı şeyleri söyleyip durma lütfen. i3 4160 ve r9 280x ile GTA 5 oynamayı denersen görürsün sıkıntı yapıyor mu yapmıyor mu.
R9 280x ve i3 4160 GTA 5 performansı 30-40 Fps arası ve ben çok daha düşük seviye bir ekran kartı olan HD7870XT ve G3258 ile 50 Fps altına düşmüyorum genelde 60 üstü oluyor. İstediğin her yerden bakabilirsin testlere.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu saatten sonra G3258 alınmaz. i3 4160 bile tartışmalı. Ama ikisi arasında bütçe varsa tercih 4160 olmalı. HT teknolojisi 4 çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı çıkartmadığı gibi bu gereksimi isteyen oyunların sayısının artışını da göz önünde bulundurmak lazım. Öte yandan işlemciye yük binen oyunlarda aradaki fark azımsanacak cinsten değil. Fiyatına göre gayet performanslı bir işlemci olsa da geleceğe dönüklük açısından tavsiye etmiyorum. Alıp kullanan varsa da hayırlı uğurlu olsun. Aradaki fiyat farkı boşuna değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…