Deniz Sarıer
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar.
Bu açtığım konuyla birlikte değerli Technopat sitesine attığım ilk mesaj. Ali abi ve Recep abinin videolarını izleyerek ben de bir sistem toplamaya çalıştım. Fakat bu sistemi toplamadan önce bir de siz değerli Technopat üyelerine ve yöneticilerine sorayım dedim. Malum sistemime pek fazla para ayıramadım. Ama yine de olumlu yöndeki yorumlarınızı bekliyorum.
Toplayacağım parçalar şunlar:
İşlemci Soğutucusu Olarak da şu soğutucuyu seçtim.
Cooler Master X Dream i117 İntel Lga 775/1155/1156 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Ekran kartını birçok siteyi gezerek seçtim. Orta düzey bir bilgisayar toplayacağım için ister bellek hızı olsun ister çekirdek hızı olsun yeterli gelecektir.
İşlemciyi Overclock işlemi ile 4.40 GHz gibi yüksek bir hız planlıyorum.
DVD Writeri Pek kullanmayacağım için yeterli olacağını düşünüyorum.
Bu açtığım konuyla birlikte değerli Technopat sitesine attığım ilk mesaj. Ali abi ve Recep abinin videolarını izleyerek ben de bir sistem toplamaya çalıştım. Fakat bu sistemi toplamadan önce bir de siz değerli Technopat üyelerine ve yöneticilerine sorayım dedim. Malum sistemime pek fazla para ayıramadım. Ama yine de olumlu yöndeki yorumlarınızı bekliyorum.
Toplayacağım parçalar şunlar:
- Asus H81M-Plus İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar
- Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
- R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
- Kingston 240Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan
- Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
- Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
- Asus Drw-24F1St 24X ± Double Layer Sata Dvd Yazıcı - Vatan Bilgisayar
CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar:Hem kasa, hem de PSU olsun, gayet iyi bir performans vereceğini umuyorum. Ayrıca kasanın da 6 Adet fanı var.
- Air Series AF140 140MM KIRMIZI LED FAN - Vatan Bilgisayar Kasanın önü 140mm'liği desteklediği için 2 adet bundan alacağım.
- Cooler Master Sickleflow 120Mm Kırmızı Led Sessiz Fan - Vatan Bilgisayar Üst ve alt yerlerini de bu fanlardan takmayı planlıyorum.
İşlemci Soğutucusu Olarak da şu soğutucuyu seçtim.
Cooler Master X Dream i117 İntel Lga 775/1155/1156 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Ekran kartını birçok siteyi gezerek seçtim. Orta düzey bir bilgisayar toplayacağım için ister bellek hızı olsun ister çekirdek hızı olsun yeterli gelecektir.
İşlemciyi Overclock işlemi ile 4.40 GHz gibi yüksek bir hız planlıyorum.
DVD Writeri Pek kullanmayacağım için yeterli olacağını düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: