G4560 ve ASRock H110M DVS sistemde işlemci 800 MHz'de takılma sorunu

fastforward

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci hızım 800 MHz'i geçmiyor. Konuyu araştırdım, ThrottleStop isimli bir programdan BD PROCHOT sekmesindeki tiki kaldırınca, görev yöneticisinde işlemci hızı 0,77 GHz iken 3,46 GHz'e çıktı. Sonra bu programın yaptığının BIOS'tan (UEFI) Thermal Throttle kısmının disable yapılarak da yapılabildiğini gördüm. BIOS'ta işlemci hızı, Thermal Throttle enable iken 800 MHz, disable iken 3.5 GHz oluyor. Bilgisayarım 800 MHz'e sabitlenmesin diye neden bir program kullanmak zorundayım ya da neden BIOS'tan Thermal Throttle kısmını disable etmek zorundayım? Thermal Throttle bildiğim kadarıyla işlemci çok ısındığında işlemci hızını düşüyor ve koruma sağlıyor. Bunun başka yolu yok mudur? Bu yazılımsal bir hata mıdır, donanımsal hata mıdır? Anakart, işlemci ve RAM'i servise göndermek gerekli midir? Bilgisayarım 6 aylıktır ve bu sıkıntıyı aldığımdan beri yaşıyorum. Daha önceleri ekran kartım düşük FPS veriyor şeklinde konu açmıştım, meğer işlemci 800 MHz'i aşamadığı için darboğaz yapıyormuş. Yani evet bu sıkıntı yüzünden RX460'tan da faydalanamıyorum.
Not: Bu işlemler sırasında bilgisayarımın güç ayarları yüksek performans modunda ve min/max işlemci durumu %100'dedir.
  • İşlemci : Intel Pentium G4560 3,5 GHz
  • Anakart : Asrock H110M DVS R3.0
  • RAM: Team DDR4 8 GB 2133 MHz Elite Plus Soğutuculu

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı servise gönderdim, chipset bozuk dediler ve anakartı yenisi ile değiştirdiler. Sorunumdan nasıl kurtulduğumu çok geç yazdığım için kusura bakmayın.

Anakartı servise gönderdim, chipset bozuk dediler ve anakartı yenisi ile değiştirdiler. Sorunumdan nasıl kurtulduğumu çok geç yazdığım için kusura bakmayın.
2 sene geçmiş yahu yuhh. Hala kullanıyor musun bari o anakartı? Ben de 1 sene kullanma gafletine düştüm. Kısır bir anakart. Hiçbir bir geliştirme yapamıyorsun.

2 sene geçmiş yahu yuhh. Hala kullanıyor musun bari o anakartı? Ben de 1 sene kullanma gafletine düştüm. Kısır bir anakart. Hiçbir bir geliştirme yapamıyorsun.
Anakartı o dönemde servise göndermiştim. Buraya yazmam geç oldu. Eski mesajları kurcalıyordum, baktım cevapsız bırakmışım, cevap yazasım geldi. Dedim belki birinin işine yarar.
Bu arada anakart değiştikten sonra başka sorun yaşamadım, hala kullanıyorum. Aldığım dönemde de ihtiyacım olan bileşenlere sahip en ucuz anakartlardan biri olması sebebi ile bunu tercih etmiştim. Upgrade yapmayı ise zaten düşünmüyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı