G4600 vs X4 950

Karizarezz

Megapat
Yer
Afyon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Gigabyte GTX 750 Ti ve Crucial 8 GB DDR4 RAM sipariş verdim. Bunların yanında işlemci ile anakart alacağım, baktığımız zaman G4600 çok daha iyi performans veriyor fakat X4 950 AM4 soket olduğu için gelecekte Ryzen işlemcilere geçme şansımız oluyor. 2 yıl içinde sistemin sadece ekran kartını değiştiririm o yüzden geleceğe yönelik bakmakta pek mantıklı gelmiyor. Siz ne önerirsiniz?

Anakartın ileride yükseltmeye imkan tanıması nedeniyle ben de uzun bir süre X4 950 düşündüm.
Ama yine de işlemci performansından vazgeçemedim.
Masrafınız sadece ileride yeni bir anakart daha satın almak olur. Onu da en ucuzundan alırsanız 300 TL gibi bir masrafınız olur. Kalan tüm parçaları nakledebilirsiniz.

Am4 platformuna geçmeni öneririm dediğin gibi soket yapısı daha fazla umut vaat ediyor, yalnız o işlemci ile ilerde soğutucu almanı öneririm çünkü soğutucusu gerçekten berbat. İdare edebilirsin ama.

Anakartını ortalama b350 yada yenilerden tercih etmeni öneririm.

Zaten render veya herhangi bir uygulama çalıştırmayacağım sadece oyun bilgisayarı olacak bencede g4600 mantıklı ileride en fazla 300 tl masraf olur teşekkür ederim yorumlarınız için. Bu arada alacağım anakart h110m olacak sanırım sky lake bir anakart olduğu için bios güncellemesi yapmak gerekiyormuş skylake bir işlemciyle. O konuda ne yapacağım bilginiz var mı acaba?

Sinerji yada İtopya sanırım bu konuda destek sağlıyor

X4 950 AM4 de olsa eski mimari bir işlemci, tek çekirdek performansı çok düşük bu yüzden tavsiye etmiyoruz. Tek çekirdekli hesaplı bir sistem alıp değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Zira alacağınız hesaplı AM4 anakart da ileride güçlü işlemcilerde frekans dalgalanması gibi sorunlarla sizi sinir edebilir.

X4 950 + GTX 1050 kurduk bütçe gereği. Eğer kısa sürede yükseltme yapma durumunuz yoksa hiç boşuna x4 950 ye bulaşmayın. Ben indirimden 230 liraya bulduğum için idareten aldım. G4600 ile oyun performansında ciddi fark var. Ekran kartını beslemedede yetersiz kalmakta

260 tl'ye aldım 750ti yoksa almazdım zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…