GA-990FXA-UD3 (rev. 1.2) anakarta M.2 SSD montajı

BurtMunro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

GA-990FXA-UD3 (rev. 1.2) anakarta aşağıda linkini verdiğim PCI-e adaptörü ve M.2 SSD'yi takıtığımda sistem diski görmüyor. PCI-E16 ve PCI-E4 slotlarını denedim. Bu forumda ve yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım. BIOS'un M.2 desteği olduğunu söyleyenler var. Modlu BIOS ile eski sürüm anakartlarda sorunu çözenler var. Üst revizyon kartlarda da benzer sorunu yaşayanlar var.

Sorun ile ilgili yabancı forumlarda epey bilgi var fakat belki daha hızlı çözülür diye buraya yazmak istedim.

Cevaplarınız için teşekkürler.

SSD: SanDisk Ultra M.2
Adaptör: PCIe NVME M.2 NGFF SSD - PCIE 4X Adaptör Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Normalde de mi görmüyor? Windows kurarken mi görmüyor? Windows kurarkanse normal bir durum. Dediğiniz gibi Mod'lu BIOS atanlar da varmış. Bazı kaynaklarda belirtilmiş. Fakat kesin bir bilgim yok.

BIOS'da disklerin olduğu bölüme gelmesini bekliyordum. Araştırmadan alınca böyle oldu :)

Disk Management'da görünüyormuş. Kurulumunu yapınca kullanmaya başladım. Tabi buna Windows kurma düşüncesi ile almıştım fakat sanırım epey araştırmam gerekiyor.

M.2 üzerinden bazı programları kullanabilmekte şimdilik sorunu çözüyor.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• sandisk m.2.PNG
    sandisk m.2.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 60
BIOS'da disklerin olduğu bölüme gelmesini bekliyordum. Araştırmadan alınca böyle oldu :)

Disk Management'da görünüyormuş. Kurulumunu yapınca kullanmaya başladım. Tabi buna Windows kurma düşüncesi ile almıştım fakat sanırım epey araştırmam gerekiyor.

M.2 üzerinden bazı programları kullanabilmekte şimdilik sorunu çözüyor.

Teşekkürler.
Evet hocam. Maalesef böyle sorunlar var. Kurulum olmuyor. Diğer yöntem içinse sizin kadar biliyorum. Mod'lu BIOS ile yapanlar varmış. Fakat bence hiç uğraşmayın derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı