GA-EP45C-DS3R Sisteme Xeon Yükseltme Önerisi

PtronaHalil

Decapat
2009'dan beri kullandığım bilgisayarımı yükselteceğim.
Şu anki özellikleri
  • Kasa: ThermalTake Shark
  • Anakart: Gigabyte GA-EP45C-DS3R
  • Ekran Kartı: ZOTAC GTX260Amp2 (448bit)
  • İşlemci: E8500
  • RAM: OCZ 4GB (2*2) 1066 MHz
  • Power: 650w
Bu sisteme;
  • Xeon işlemcilerden hangisini tavsiye edersiniz?
  • Xeon işlemci takınca BİOS modlamam gerekir mi?
  • Bir de bu Xeon işlemcilerde SLBBM ve SLANQ var hangisi daha iyi?

Döneminin kralıymış bu sistem. Bütçen az ise E54XX serisinden veya Q9XXX serisinden bir işlemci alabilirsin, Xeon alırsan modlu BIOS gerkebilir. SLBMM modeli ikinci üretimdir yani daha az kusurlu ve daha istikrarlı o yüzden daha iyi. PSU kaliteliyse kalabilir ama eski olduğu için değiştirmekte fayda olabilir, RAM'lerin aynısından bulabilirsen bul ama çok para verme. Ama sistemi baştan aşağı değiştirmek gerekiyor, bütçe elveriyorsa buradan devam etmemek en mantıklısı.

yorumlarınız için teşekkür ederim quadlar xeonlara göre pahalı diye xeon takayım diye düşünüyorum 250lira bütçem var ramlerin aynısından buldum 2x2gb 60lira istiyolar kalanıda işlemci alacağım xeon düşünüyodum ama q9xxx serisi daha iyi olur galiba arkadaşımdada msi gtx260var oda onu hediye edecek sli yapıp bi süre daha götürecek hale getiririz diye düşünüyoruz bilgisayarında faturalarına kadar herşeyi duruyor kıyamıyorum

SLI yapmayı deneme bile, çok gereksiz güç harcaması yapar ve performansa değmez. Aynısından bulduysan RAM'leri kaçırma. Şimdilik bu iki güncelleme yeterli olur, bütçe gelişince de ekran kartı için yeni bir konu açabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı