GA-H81M-DS2 anakartta i5 4460 çalışmıyor

Mtintgrl

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim 🙏

Şimdi benim bir sorunum var o da şu:
Gigabyte GA-H81M-DS2 rev2.1 anakartımda i3 4150 işlemci takılı ve sorunsuz çalışıyor. Ben de ufaktan bir yükseltme yapmak istedim, bunun için de i5 4460 bir işlemci aldım ama i5 4460 benim anakartta çalışmadı. Ben de işlemciden şüphelendim ama i5 işlemci farklı anakartlarda çalışıyor sadece benim anakartta çalışmıyor.

Sorunu çözmek adına BIOS güncellemesi yaptım, olmadı. CLR_CMOS denedim, olmadı. BIOS pili değiştirdim, olmadı. Yani aklıma gelen her şeyi denedim ama yine de i5 benim anakartta, bakın altını çiziyorum sadece ve sadece benim anakartta, çalışmıyor.

Sizce sorun nedir nasıl bir şey yapabilirim?

Ramlerden olabilir hatta fanı takarken çok sıkıştırdiysaniz ondan bile olabilir.
Fan standart intel fanı sıkıştırma gibi bir durum olmadı hala garip bir şekilde başka anakartta çalışıyor işlemci

Çıkma casper h81 chipset anakartta çalışıyor ama gıgabyte.d şaka gibi

Fan standart intel fanı sıkıştırma gibi bir durum olmadı hala garip bir şekilde başka anakartta çalışıyor işlemci

Çıkma casper h81 chipset anakartta çalışıyor ama gıgabyte.d şaka gibi
Herşeyi denedim son çare olarak anakart alacağım başka bir çarem yok.

Teşekkür ederim tüm yorumlarınız için 🙏🙏🙏

Son düzenleme:
Sistem de 8+8 var tek RAM ile mi deneyeyim?

RAM'lerden olabileceğini hiç düşünmemiştim bir deneyeyim

Bazen 2 RAM ile görüntü vermeyebiliyor, tek RAM ile açıp, XMP'yi aktif edip 2. RAM'i takmak gerekebiliyor.

Görüntü vermiyorsa, tek RAM ile BIOS sıfırlayıp da denemek lazım.

Bazen 2 RAM ile görüntü vermeyebiliyor, tek RAM ile açıp, XMP'yi aktif edip 2. RAM'i takmak gerekebiliyor.

Görüntü vermiyorsa, tek RAM ile BIOS sıfırlayıp da denemek lazım.
İ5 4460 ile hiçbir şekilde görüntü yok zaten sürekli reset atıyor kendine.

İ3 4150 eski işlemcim ile yaptım bunu tek ram ile bios sıfırladım güncelledim değişen bir şey olmadı. O yüzden bir anakart alacağım onunla kullanacağım

i5 4460 ile hiçbir şekilde görüntü yok zaten sürekli reset atıyor kendine.

i3 4150 eski işlemcim ile yaptım bunu tek RAM ile BIOS sıfırladım güncelledim değişen bir şey olmadı. O yüzden bir anakart alacağım onunla kullanacağım

4150 ile yapmanız bir şey ifade etmiyor, işlemci değiştirince BIOS sıfırlanır, 4460 ile tek RAM takıp denemeniz lazım.

Görüntü gelmediğini biliyorum, tek RAM ile görüntü vermezse, BIOS sıfırlayın diyorum.

Yeni 1150 anakart almak yerine hepsini satıp daha yeni nesil sisteme geçiniz, para harcamaya değmez. Zaten fiyatları uygun değil 1150 anakartların.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı