GA-H81M-DS2 anakartta i5 4460 çalışmıyor

Mtintgrl

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim 🙏

Şimdi benim bir sorunum var o da şu:
Gigabyte GA-H81M-DS2 rev2.1 anakartımda i3 4150 işlemci takılı ve sorunsuz çalışıyor. Ben de ufaktan bir yükseltme yapmak istedim, bunun için de i5 4460 bir işlemci aldım ama i5 4460 benim anakartta çalışmadı. Ben de işlemciden şüphelendim ama i5 işlemci farklı anakartlarda çalışıyor sadece benim anakartta çalışmıyor.

Sorunu çözmek adına BIOS güncellemesi yaptım, olmadı. CLR_CMOS denedim, olmadı. BIOS pili değiştirdim, olmadı. Yani aklıma gelen her şeyi denedim ama yine de i5 benim anakartta, bakın altını çiziyorum sadece ve sadece benim anakartta, çalışmıyor.

Sizce sorun nedir nasıl bir şey yapabilirim?

Yeni 1150 anakart almak yerine hepsini satıp daha yeni nesil sisteme geçiniz, para harcamaya değmez. Zaten fiyatları uygun değil 1150 anakartların.
Ya şöyle zaten 12.nesil bir sistemim var bu eski sistemim kardeşimin okulu için odasına kuracağım yani 4150 4460 anakart ve 2 adet 8 ram de çok bir şey etmez gibi

Ya şöyle zaten 12.nesil bir sistemim var bu eski sistemim kardeşimin okulu için odasına kuracağım yani 4150 4460 anakart ve 2 adet 8 RAM de çok bir şey etmez gibi

Kaça satılırsa satılsın, zaten ölü sistem. Uygun fiyata 2. el Ryzen APU toplamak daha mantıklı.

Görüntüyü anakarttan almayı denediniz mi?
Anakarttan 4150 ile sağlam bir şekilde görüntü alıyorum yıllardır da 4150 ile kullanıyorum zaten siz yazdıklarımı pek anlayamadınız sanırım.

Şimdi 4150 ile dediğim gibi sorunsuz çalışıyor ben sadece bir tıkta olsa sistemi güncellemek biraz daha iyi hale getirmek istiyorum o yüzden 4460 işlemci aldım aldığım kişi de arkadaşım işlemci çalışıyor hiçbir sorunu yok işlemcinin sadece benim anakartım da çalışmadı bende neredeyse 8 yıldır donanım ve yazılım sektöründe çalışıyorum aklıma gelen gelebilecek herşeyi denedim olmayınca buraya yazayım dedim belki bilmediğim görmediğim bir çözümü vardır diye sizlerin yazdığı şeyleri de denedim tekrar tekrar denedim.

4460'ı takıp tek ram ile çalıştırdım görüntü vermedi bios sıfırladım yine olmadı bios pili değiştirdim yine olmadı power değiştim olmadı ram değiştim olmadı yani sonuç olarak her türlü yeni anakart lazım

Kaça satılırsa satılsın, zaten ölü sistem. Uygun fiyata 2. el Ryzen APU toplamak daha mantıklı.
Doğru diyorsunuz aslında bunu da düşündüm de ryzenler de fazla ısınma sorunu yaşıyorum ikinci ellerde

Zayıf bir ihtimal ama biosu yada bios chipi de problemli olabilir, bende de gigabyte h61 anakart var harici ekran kartı kullanılamiyordu sorun bios chipindeymis ama bulamadığım için anakarta kısa devre yaptım dual bios olduğu için ilk bios devre dışı kalinca şu an kullanılabiliyor ekran kartı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı