GA-Z68X-UD4-B3 - i7 2600k - HD6870 Hackintosh Kurulumu

Uefi bios ayarları ;

Sata controller : AHCI
XHCI Handoff : Enabled
EHCI Handoff : Enabled
Erp : Enabled
OS version ; Other OS

Öncelikle herkese merhaba. İlk konum faydalı bir konu olsun istedim ve umarım birilerinin işine yarar. Tahmin ediyorum ki sadece meraktan kurmak isteyenlerin dışında , ihtiyacı olduğu için Mac OS X kurmak isteyenlerde vardır. Ben müzik prodüksiyonu beni mecbur bıraktığı için Mac OS X kullanmak zorunda kalmış biri olarak, Apple cihazlara o kadar para vermeden önce şansımı denemek istedim. Apple cihaz almadan önce gerçekten ''en az'' Windows işletim sistemi kadar stabil olduğuna ikna olmam gerekiyordu (Malum proje ortasında işletim sistemi kaynaklı bir problem olunca çok üzücü sonuçlar ortaya çıkabiliyor.) Lafı çok uzatmadan benim durumumda olanlara söylemek istediğim , şunu bilmenizi isterim ki tamamen emin olduktan sonra bu konuyu açıyorum.

Kullanılan Kextler ;

Multibeast RealtekRTL8111 v2.0.0
Multibeast USB 3.0 - Universal
HW Monitor FakeSMC

Kendi ses kartımın Mac sürücü desteği var ancak Onboard ses kartı kullanacak olanlar bu anakart için Multibeast Realtek ALC889 kullanmaları gerekiyor.

i7 2600k ve Turbo Boost ;

16-34 multiplier ve 35-38 Turbo Boost teknolojisi kullanan işlemci, kurulumu yaptıktan sonra kendiliğinden Turbo Boost teknolojisini kullanmayacak. Bunun için kendim SSDT oluşturdum. İsteyen aynı işlemci kullanıcılarına gönderebilirim.Bu SSDT dosyasını EFI/CLOVER/ACPI/patched yoluna atacaksınız. Bu işlemi uyguladıktan sonra EFI/CLOVER yolunda ki config.plist dosyasını Clover Configurator ile açıp Acpi sekmesi altında SSDT tablosunda ki Drop OEM seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Resimler ile destekleyeceğim Configurator ayarını.Ufak bir uyarı Multibeast i7 Sandy Bridge için olan SSDT dosyasını denedim ancak en düşük çarpanı 16 değil 17 olarak belirlediği için işlemci 1.7 Ghz altına inemiyor.(Bu arada sistemde NullCPUPowerManagement.kext olmaması gerekiyor.)

SMBIOS : iMac 12,2

Ekran Kartı ;

Kurduktan sonra HD6870 ekran kartını sistem HD6xxx olarak tanıyacak yine bunun için yapmanız gereken config.plist dosyasını Configurator ile açıp Graphics sekmesinden Inject ATI seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha fazla bir ayar ihtiyacı olmayacak. Bu ekran kartı ile karşılaştığım bir sorunda PCIe şerit genişliği (PCIe lane width) sorunu oldu. Her türlü Mac versiyonunda x16 olması gerekirken x8 olarak görünüyordu. Araştırdım ve bazı anakartlarda bu sorunun Bios USB 3.0 Turbo ayarından kaynaklandığını gördüm. Ancak benim anakartım da böyle bir seçenek mevcut değil. Bu sorunu vBios güncelleyerek aştım ancak bu sizde böyle olacağı anlamına gelmiyor. Sorun yoksa vBios güncellemeyin. Ya da sorun varsa bütün seçenekleri eledikten sonra vBios güncellemeye yönelin bu sorunda.

Sonuç olarak şuanda USB 3.0 dahil bütün bileşenleri sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Uyku veya otomatik uyku sorunu yok uykudan uyandıktan sonra herhangi bir sorun yok hatta bilgisayarı çok az kapatıyorum genelde uykuya alıyorum.Sistemin resimlerini de paylaşacağım. Uzun yazmış olabilirim ancak mümkün olduğu kadar soru ihtiyacı duymadan çözüme gidebilmeniz için bunu tercih ettim. Bütün bunların uygulaması okunduğu veya yazıldığı kadar uzun değil aksine çok kısa bir süreç. Değerlendirmem gerekirse ''en az'' Windows kadar stabil sözcüğünü boşuna kullanmadım. Windowsun saçma sapan iş sırasında ki hatalarından kurtulmuş bulunmaktayım. Oyun için ayrı bir hard diskte Windows bulunuyor tabi ki. Sonuçta her ikisine de bir yerde mahkum oluyorsunuz. Umarım işinize yarar, herkese mutlu kurulumlar.
iMac.png
iMac3.png
iMac4.png
iMac5.png
iMac6.png
iMac7.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı