Gabe Newell, yapay zeka araçlarının komik bir duruma yol açacağını düşünüyor

Esrefovic

Hectopat
Steam'in kurucusu Gabe Newell geçenlerde Youtuber Zalkar Saliev ile ufak bir ropörtaj yaptı ve yapay zeka araçlarıyla ilgili kendisine şöyle bir soru geldi,
"Bu alana ilgi duyan gençler teknik tarafı mı öğrenmeli, yoksa sadece araçları en iyi şekilde kullanmanın yollarına mı odaklanmalı?"

Gabe de soruya şöyle cevap veriyor, "Bence her ikisi de. Bence şu anki araçların altında yatanları ne kadar iyi anlarsanız, bunlardan yararlanmada o kadar etkili olursunuz. Ancak programlamayı bilmeyen ve programlama yeteneklerini desteklemek için yapay zeka kullanan insanların, on yıldır programlama yapan insanlardan daha etkili değer geliştiricileri haline geleceği komik bir durumla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum." ve şunu ekliyor, "Sadece bir araç kullanıcısı olsanız bile, bu araçları kullanmanın sağladığı kazanımların çok çok yüksek olduğunu göreceksiniz. Ancak, makine öğrenimi sistemleri geliştiren insanların temel yöntemlerini ve zihniyetlerini ne kadar iyi anlarsanız, bu araçları kullanma becerinizin de o kadar artacağını düşünüyorum. Bu yüzden her ikisinin de önemli olduğunu ve birbirlerini oldukça tamamladıklarını düşünüyorum."

Gabe Newell'ın ne kadar yeni teknoloji aşığı olduğunu bildiğimiz için bu cevaplar çok da şaşırtıcı değil, başarılı ya da başarısız olsun her türlü yeniliğe açık bir kişi kendisi. Yapay zeka hakkında görüşleri ne kadar olumlu da olsa bu konu da temkinli olmayı ihmal de etmiyor, yapay zeka araçları doğru şekilde ve yerinde kullanıldığı zaman başarılı işlerin çıkabileceğini düşünüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı